Suklaa-ganache-muffinit


Tässä se aiemmin lupaamani herkullinen resepti!

n. 18 muffinssia

8 rkl huoneenlämpöistä voita (n. 75 g)
3 dl sokeria
2 kananmunaa huoneenlämpöisinä
3 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/4 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa (alkup. ohjeen mukaan kokomaitoa) huoneenlämpöisenä
3/4 dl Vanhouten-kaakaota tai muuta vahvaa kaakaojauhetta ja 1/2 dl ”tavallista” kaakaota
              (alkup. ohjeen mukaan tämän tilalle 1 1/4 dl Varlhona-kaakaojauhetta)

ganache-kuorrutus:
1 1/4 dl kuohukermaa
2 1/2 dl laadukasta tummaa suklaata

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa hyvin. Lisää munat yksitellen varovasti sekoittaen. Sekoita toisessa astiassa keskenään kaikki kuivat aineet, kaakaota lukuun ottamatta. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja kuivia aineita pienissä erissä, samalla varovasti sekoittaen. Lisää kaakao. Sekoita niin vähän kuin mahdollista, vain sen verran että ainekset sekoittuvat keskenään.

Annostele taikina paperisilla muffinivuoilla vuorattuun muffinivuokaan niin että 2/3-osaa vuoista täyttyy (voit käyttää apuna standardikokoista jäätelökauhaa, jolla saa annosteltua sopivan määrän tikinaa yhteen kuppiin). Paista muffineita uunissa n. 18-20 minuttia. Kypsyyden voit tarkistaa hammastikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, muffini on valmis. Nosta vuoka ritilän päälle jäähtymään.

Valmista sitten suklaa-ganache. Kaada kerma ja pieniksi paloiksi leikattu tai raastettu suklaa kuumennusta kestävään kulhoon. Laita kattilaan 3-5 cm vettä ja aseta kulho kattilan päälle. Kuumenna vettä matalalla lämmöllä ja hämmennä kerma-suklaaseosta kunnes se on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä hieman, n. 2-3 min. Kasta kunkin muffinin laki ganacheen, kiertäen rannetta niin että muffini kuorruttuu tasaisesti. Käännä muffini nopeasti oikein päin. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisätietoa:

* Alkuperäinen, englanninkielinen ohje, josta tämä ohje on muokattu ”suomalaselle leipurille” sopivammaksi, löytyy osoitteesta: http://projects.washingtonpost.com/recipes/2008/11/05/chocolate-squared-cupcakes/.

 * Englanninkielisessä reseptissä käytetään kkp-mittoja (US cup), ja uunin lämpötila on ilmoitettu fahrenheiteina, joita ei voi suoraan käyttää suomalaisissa uuneissa, joissa lämpötila on ilmoitettu celsius-asteina. Mittojen muuntotaulukot ja linkkejä muiden mittojen muuntotaulukoihin löytyy seuraavan linkin takaa:

https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/02/07/ruoanlaiton-mittamuunnokset/

* Muffinivuoan sijasta voit käyttää uunipeltiä. Asettele tällöin paperiset muffinivuoat pellille. Muffinivuoka on kuitenkin siitä hyvä, että sen avulla muffinit pitävät paremmin muotonsa. Jos käytät paperisia muffinivuokia ilman metallista muffinivuokaa, voi olla että taikinaa kannattaa annostella vuokiin hieman vähemmän kuin ohjeessa on mainittu.

-Vesta

4 kommenttia artikkeliin ”Suklaa-ganache-muffinit

  1. Paluuviite: Ihana IHANA muffini - ja Ganache! « Domestic₪Goddezz

  2. Paluuviite: Ruoanlaiton mittamuunnokset « Domestic₪Goddezz

  3. Paluuviite: Retrospectum « Domestic₪Goddezz

  4. Paluuviite: Starbucks Suomeen | Domestic₪Goddezz

Jätä kommentti