Unelmavaimon ohjeet?


Sain äidiltäni hauskan vanhan artikkelin, jossa on opastettu entisajan vaimoja hyvään taloudenhoitoon:

Valmista illallinen

Suunnittele etukäteen, mielellään edellisenä iltana, ja varmista että illallinen on valmis kun mies saapuu töistä kotiin.

Valmistele itsesi

Käytä 15 minuuttia lepäämiseen ja parantele meikkiäsi, jotta näytät virkeältä ja raikkaalta.

Ole hilpeä ja mielenkiintoinen

Yksi sinun velvollisuuksistasi on piristää hänen tylsää päiväänsä.

Siivoa sotkut

Käy talo läpi ennen kuin miehesi saapuu. Kerää ylimääräiset tavarat pois, pyyhi pölyt. Kylmempinä päivinä sytytä takkaan tuli. Hänen tarpeidensa huomioiminen takaa sinulle huikean henkilökohtaisen tyydytyksen tunteen.

Siisti lapset

Pese lasten kädet ja kasvot, kampaa heidän hiuksensa, ja jos mahdollista, vaihda heidän vaatteensa. Hehän ovat pikkuaarteita ja aviomiehesi haluaa nähdä heidät sellaisina. Minimoi kaikki melu, kuten imuri, pesukone, kuivausrumpu, ja kannusta lapsia olemaan hiljaa.

Hymyile

Ole iloinen tavatessasi miehesi, ota hänet vastaan hymyilemällä lämpimästi. Anna miehesi puhua ensin – muista että hänen keskusteluaiheensa ovat aina sinun asioitasi tärkeämpiä, sinun tärkeiden kysymysten aika on myöhemmin.

Tee illasta hänen iltansa

Älä valita jos häne on myöhässä, tai menee ulos huvituksiin ilman sinua. Ymmärrä hänen tarvettaan rentoutua töiden jälkeen. Tehtäväsi on tehdä kodista rauhan, seesteisyyden ja järjestyksen tyyssija.

Älä valita

Älä ota häntä vastaan ongelmien ja valitusten kanssa.

Tee hänen olostaan mukava

Vie hänet makuuhuoneeseen lepäämään tai nojatuoliin istumaan, ja valmista kylmä tai kuuma juoma häntä varten. Tarjoudu ottamaan kengät hänen jalastaan ja pöyhi tyynyjä. Puhu hiljaisella, rauhoittavalla ja miellyttävällä äänellä.

Älä epäile

Älä kysele hänen tekemisiään, äläkä kyseenalaista hänen päätöksiään tai vilpittömyyttään. Hän on perheenpää ja on siis aina oikeudenmukainen ja rehellinen.

(Lähde: Housekeeping monthly 5/1955: Näin vastaanotat miehesi töistä kotiin, opas hyvälle aviovaimolle)

Nykyään ovat ajat ja käytännöt hieman muuttuneet. Mutta näissä on mielestäni hyviä vinkkejä nykyajankin naisille. Ei ole pahaksi ilahduttaa miestään. Tosin nykyään mieskin voi – ja mielestäni hänen pitää – ottaa osaa taloudenhoitoon, käyväthän molemmat vanhemmat nykyään yleensä töissä. Ja vinkit soveltuvatkin siksi yhtälailla myös miehille. Meitä naisia saa ilahduttaa myös muina päivinä kuin syntymä- tai äitienpäivänä. 😉

Taidan ottaa omalle tavoitelistalleni ilahduttaa omaa rakasta siippaani jollain tavalla ihan jokaisena tavallisena päivänä. Pienistä asioista se lähtee, onnikin. =)

-Vesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s