Suklaamuffini WANTED!


Koneen ääressä taas, ja kello käy jo huomisen päivän ensi tunteja.

Tänään meni myöhään kaupoilla shoppaillessa, ja saatiin tyttö nukkumaan vasta yhdeksän aikaan kun tultiin kotiin.

Yleensä Emilian uniaika on iltaseitsemän aikoihin. Kuudelta pikkuinen alkaa haukotella, ja sen jälkeen viemme tytön iltakylvyn jälkeen tutimaan. Aikataulun venyminen sai tänään aikaan pienet känkkäränkkä-itkut, mutta siitä tyttö väsyi vielä enemmän ja nukahti sen jälkeen alta aikayksikön.

Illalla miehen kanssa vielä kokkailtiin tytön mentyä nukkumaan. Tehtiin illalliseksi valkosipulikermaperunoita ja sipulikastiketta, joihin mies grillasi ulkogrillissä porsaan ulkofilettä, josta oli ensin leikannut ohuen ohuita siivuja, joita oli marinoinut tovin ennen grillausta. Hyvä vinkki muuten kaikille possun ulkofileen grillaajille! Ohuiksi paloiksi leikattu possun ulkofilee on grillattuna suorastaan Herrrkullista! Sipulikastikkeesta saa erittäin pehmeää ja maistuvaa hauduttamalla kastiketta kauan, jolloin sipulit lähes ”liukenevat” kastikkeeseen, ja niiden kitkeryys häipyy pois.

Mutta vihdoin itse otsikon aiheeseen. AVA:lta tulevassa Martha Stewart Showssa alkoi tänään muffini-viikko! Muffinit ovat itselleni yksi suosikkileivonnaisista, joten aion tämän viikon seurata Marthaa hyvin tarkasti.

Muffinireseptit löytyvät kuulemma myös Marthan nettisivuilta, http://www.marthastewart.com/. Sieltä voisin tutkailla myös suklaamuffinireseptejä, ja etsiskellä ”sitä oikeaa” suklaamuffinireseptiä, jota olen haeskellut jo pidemmän tovin. Marthan TV-shown sivut ovat http://www.marthastewart.com/martha.

Voisinkin myös näin blogin kautta laittaa hakuun tuon muffinireseptin: Attickin suklaamuffini!

Viime kesänä olimme miehen kanssa lomalla Barcelonassa. Sieltä löytyy pääkatu Ramblasin varrelta aivan loistava ravintola nimeltään ”Attick” (Jos satutte lähtemään Barcelonaan, kannattaa käydä syömässä Attickissa. Paikka näyttää melko kalliilta, mutta ei ole sitä. Ruoka on loistavaa, eikä menú ole hinnalla pilattu.) Attickissa söin jälkiruokaa nimeltä ”Black”. Jälkiruokavaihtoehdot oli koodattu menuun väreiksi, niin että jokaisella jälkkärillä oli oma väri-nimensä. Black-vaihtoehto koostui suklaamuffinista ja suklaakastikkeesta. Ja tuon suklaamuffinin kaltaista reseptiä siis metsästelen!!!

Attickin herkkumuffini oli tasaisesta taikinasta tehty, koostumukseltaan samanlaista koko muffinin osalta, niin ulkoa kuin sisältä, ja väri oli kauniin tummanruskea, lähes musta. Siis hyvin hyvin hyvin suklainen! 😛 Muffinin sisus oli sula, niin että muffinia syödessä sula suklaa valui ulos muffinin sisältä. Tarjoilija kertoi että salaisuus on siinä, että muffinia paistetaan sen aikaa, että suuri osa muffinista ehtii paistua täysin kypsäksi, mutta niin että sisus jää aavistuksen verran löysäksi. Muffini ei kuitenkaan saa olla raaka.

Jos joku tietää tämän resetin tai jonkin sen kaltaisen, ilmoittautukoon jos viitsii. 🙂

Tässä kaikille suklaamuffinien ystäville muutama linkki, joiden takaa löytyy useita herkullisia, kokeilemisen arvoisia suklaamuffinireseptejä:

http://www.dagensmuffin.se/fi/search.pl?sort=rating&searchstring=suklaamuffini&category=Makeat%20muffinit
http://www.marthastewart.com/recipe-finder?rsc=leftnav_food_food (laita hakusanaksi chocolate muffin tai chocolate cupcake)

Muita muffineita ja reseptejä:

http://www.dagensmuffin.se/fi/
http://www.marthastewart.com/martha

Makean ystäviä saattaa riemastuttaa myös seuraava linkki, Cookie of the Day, josta löytyy keksiohje jokaiselle päivälle. Joka päivä julkaistaan uusi keksiresepti. http://www.marthastewart.com/cookie-of-the-day?lnc=5a79cf380e1dd010VgnVCM1000005b09a00aRCRD&rsc=leftnav_food_food

Jaa, nyt kävi kutsu. Vauvalla on nälkä. Hyviä öitä ja mukavaa viikkoa!

-Vesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s