Vauva vai taapero – 101 päivää plakkarissa


Tervehdys kaikille!

Aika rientää ja vauva kasvaa. Emilia on jo yli 3 kk vanha! Reilun neljäsosa vuoden eli yli 100 päivän ikäinen. Tosi vanha siis jo! 😉 Ei enää mikään sylissä torkkuva pikkuvauva, vaan ympäristöään aktiivisesti tarkkaileva ja liikkumaan opetteleva taapero. Vaikka virallisesti Emilia taidetaan vielä iän puolesta laskea vauvaksi.

Kädet ja jalat heiluvat jo siihen malliin että lähellä olevat lelut lentelevät. Lelukaaren lelut saa revittyä jo helposti irti pidikkeistään. Tavarat pysyvät jonkun aikaa kädessä – ja menevät heti suuhun – ennen kuin ne on kiva viskata kauemmaksi ja tutkia sen jälkeen miten ihmeessä lelu tuonne kauas päätyi. Kirjojakin ollaan jo luettu ja sivujen selaaminen onnistuu myös itse. Onneksi käytössä on kangaskirjat ja paperistenkin kirjojen sivut ovat ”hieman” paksummat kuin tavallisten kirjojen. Onneksi, sillä muuten voisi syntyä melko kauheaa jälkeä, sen verran ronskin puoleista kirjojen selailu vielä on. Elle-lehti sai muutama päivä sitten melkoista kyytiä kun osui tytön pikkukätösten ulottuville… 😀

Liikkumaan lähteminen ei taida olla kaukana. Sen verran pontevasti mahallaan ja selällään oleillessa pyöritään ja melskataan. Emilia osaa kääntyillä jo kyljelleen, joten luultavasti joku kaunis päivä kierähtää siitä sitten ympäri. Istuallaankin tykkäisi kovasti olla, jos vaan pysyisi pystyssä. Vielä täytyy tukea tai muuten keikahtaa helposti nurin. Vähän kun tyttö vielä kasvaa niin alkaa varmaan pysyä itsekseen istuallaan tyynyjen avulla tuettuna.

Liikkumisen lisäksi toinen uusi juttu on jokeltelu ja naureskelu. Isän kanssa lentokone-leikkiä leikkiessä lähtee välillä sellaiset kikatukset että kaikkia naurattaa. Puhumaankin tyttö kovasti harjoittelee. Öhää ja ölää ovat säilyneet sanavarastossa, ja niiden lisäksi tavaillaan jotain ”äi-ää” ja ”ältä” tapaista silloin kun kova äidin ikävä iskee. Omaa nimeäänkin tuntuu joskus harjoittelevan kun jokeltelun seasta kuuluu erilaisia ”emememme” ja ”emm-lellelle” tavailuja. Kovasti yrittää myös sanoa sanoja, joissa on r-kirjain. Sorahtaa varmaan mukavasti suussa. Loppu jokeltelu on sitten ihan vauvan kielistä jutustelua, jota tyttö jaksaa joskus puhella pitkätkin pätkät!

Kuolailu on kolmas aivan uudet mittasuhteet saanut asia. Nykyään puseron rintamus on yhtenään märkä. Saattaa johtua siitä että ensimmäiset hampaat alkavat olla tuloillaan. Kyllä! 🙂 Minustakin täysin käsittämätöntä että pikkuiselle tulee jo hampaita. Tarkistettiin asia, ja niin vaan ikenien alla pilkottavat tulevat hampaat. Ikenien kutinaa ovat helpottaneet mummilta saatu purulelu ja kostean rievun pureskelu.

Yleensä ensimmäiset hampaat kai puhkeavat vauvoille keskimäärin 4-6 kk:n ikäisenä. Syyskuun lopussa Emilia on tuon 4 kk:tta, joten siinä mielessä ensimmäiset hampaat voivatkin jo kohta tulla. Aikaisemminkin hampaita näköjään voi puhjeta, sillä synnytyssairaalassa saman huoneen toinen vauva sai ensimmäisiä hampaitaan jo muutaman päivän vanhana! Hoitajat kertoivat että on kuulemma aivan normaalia, ja hampaiden tulossa voi olla hyvinkin suurta vaihtelua.

Kuulostaa siltä että pesukone alkaa tuolla taustalla lingota, joten on lopeteltava, jotta ehdin käväistä nopeasti Facebookissa kurkkaamassa mitä porukat puuhaavat. Sitten onkin kiire levittää pyykit ennen kuin pikkuinen herää päiväunilta. Seuraavaksi on tiedossa vähän siivoilua – vaikka koti tuntuisi kyllä kaipaavan hieman suuremmankin luokan siivousta, mikä taitaa olla melko tavallinen tilanne vauvaperheillä – ja sitten ulos vaunuilemaan kun on niin hieno ilmakin! Muutaman tunnin kuluttua mies tulee kotiin ja voisin yrittää ehtiä loihtia päivällistä, niin on enemmän yhteistä aikaa illalla ennen kuin tyttö menee taas seitsemän tienoilla nukkumaan.

Mukavaa ja aurinkoista syyspäivää kaikille!

-Vesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s