Blogi kukkii ja lapsi kasvaa!


blogikukkii

Kylläpä nyt ”kirjoituttaa! En malttaisi lopettaa naputtelua tänään sitten millään! No eipä tuo taida haitata, annetaan blogille tekstiä niin se kukoistaa. 😉

Oman taaperoni osalta päivitystä tietoihin. Ryömintä sujuu. Eteen ja taakse. Kierähdykset, konttausasentoon nousut, istumasta maahan pyörähdykset ja joskus konttausasennosta istumaan punnertaminenkin sujuvat hurjan hienosti! Leikkiminen on mukavinta istuallaan. Konttauksen alkeitakin on ollut jo jonkin aikaa nähtävissä. Toisin sanoen lapsemme konttaa! Mikä riemu ja kohkaus kun lapsemme aloittelee maailman valloitustaan! Häntä on vahdittava ihan koko ajan. Milloin ovat sohvantaustan sähköjohdot kätösissä, milloin revitään kirjahyllyn alahyllystä kirjoja ja edelleen niiden sivuja (kyllä! ja hirmuinen EI! Ja auts, auts, auts, sanon minä ja siirrän kirjat turvallisempaan paikkaan). Sitä ollaan yhtenä hetkenä keskellä olohuoneen mattoa, seuraavana hetkenä eteisessä tutkimassa isän kannettavan laukkua ja ennen kuin silmä ehtii edes ”välttää” ollaan jo parvekkeen oven edessä verhojen alla piilosilla. Kyllä nuo pienet ovat sitten nopeita ja nokkelia! On tässä äidinkin kunnostauduttava, ja kyllä se kunto nouseekin pikku-ipanaa nostellessa! 😉 Päivässä riittää iloa ja riemua ihan kätkätykseen asti.

Jutustelu on vauvallamme jo sillä tasolla että siitäkin on hupia irronnut. Äit-täi-täi on tosi hieno juttu! Issssssss… on myös tosi kova sana huomion metsästyksessä. Kerran kun äittäitititititititi ei sitten millään tuntunut tehoavan, kokeiltiin ämmämmää:tä. Kerroin heti jo näin hyvissä ajoin tyttärelleni että äiti on minusta kyllä sangen paljon mukavampi kuin ämmä. Äijää on lapsemme myös huudellut, tiedä sitten tarkoittaako isiä, jotain muuta tuttua vai kissaa. Välillä päristetään niin että kuola roiskuu. Välillä äiti-sanakin päättyy sellaiseen pieru-äänteeseen että vähemmästäkin naurattaa.

Pienen lapsen kanssa on joka hetki nauru herkässä, ja väliin tietysti se väsymys-itkukin, vaikka sitä en yleensä onneksi edelleenkään harrasta, vain hyvin, hyvin erikoisissa poikkeusolosuhteissa, kuten silloin kun armaalle haituvatukallemme tuli ylös ensimmäinen hammas ja hän ihanasti karjuen ilmoitti vielä aamu-neljän paikkeilla ettei nukkuminen sinä yönä VIELÄKÄÄN kiinnostanut. Mutta seuraavana aamuna sitä taas oltiin kuin naantalin aurinko, kuten joka aamu, enkä minäkään siinä sitten pystynyt totisella naamalla olemaan. Ja kahvin voimalla voitettiin sekin päivä omalle puolelle.

Sitä en osaa sanoa, mistä lapset kaiken valtavamääräisen energiansa oikein saavat, ehkä se on lapsilla sisäsyntyistä. Tai sitä kasvaa heissä. 😉 Nyt tuo sisäsyntyinen energiapatteri vetää yläkerrassa tyytyväisenä hirsiä, ja toivon mukaan herää taas vain kerran yöllä ja nukkuu siinä kummallakin puolella 4-6 tuntia hyvää unta niin että äitikin saa levätä.

Ruokapuoli on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen juttu! Tyttömme söisi mitä tahansa mikä on tarpeeksi hyvin soseutettu. Ihanaa että hän on niin ennakkoluuloton uusien ruokien suhteen! Toivotaan että hän jatkaa samaa rataa, niin saa sitten aikuisena ehkä sitä kautta monipuolisen ja terveellisen ruokavalion. Rintamaitokin maistuu yhä edelleen, ja taitaa olla se ykkösjuttu vauvan mielestä. Vaikka illalla odotellaan eritoten tuttipulloa, jossa on mukava määrä lämmintä velliä. Se lämmittää mahaa siinä määrin että hyvät nokoset maistuvat, niin että jaksaa taas seuraavana aamuna leikkiä. Sillä niinhän se on että leikki on lasten työtä!

Nyt taidan siemaista lasin hyvää, italialaista punaviintä ja painua minäkin sitten yöpuulle. Seuraavassa postauksessa vähän viinitietoutta.

Muistetaan me aikuisetkin hymyillä, sillä hymy valaisee päivän! =)

-Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s