Spelttivispipuuro


1 dl       laimentamatonta karpalomehua tai karpalomehutiivistettä
1/2 dl  sokeria
5 dl       vettä
1 1/2 dl maalaismannaryynejä speltistä tai tummia spelttimannaryynejä

Keitä karpalomehu, vesi ja sokeri kiehuvaksi. Lisää mannaryynit ja vispilöi ainekset sekaisin. Hauduta puuroa n. 10 minuuttia, sekoita välillä. Anna puuron jäähtyä hetki ja vispaa puuro sitten (sähkövatkaimella) kuohkeaksi. Syö sellaisenaan tai maidon kanssa. Nam! :p

* Lisää sokerin määrää 1 dl:aan jos pidät makeammasta vispipuurosta.
* Mehun määrää voi halutessaan lisätä 2 d:aan, jolloin puurosta tulee kirpeämpää ja voimakkaamman makuista.
* Joskus laitan karpalomehun lisäksi puuroon lorauksen mustaviinimarjamehua. Myös muut vastaavanlaiset mehut käyvät, esim. puolukkamehu.

-Vesta

Yksi kommentti artikkeliin ”Spelttivispipuuro

  1. Paluuviite: Retrospectum « Domestic₪Goddezz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s