Kalaa kahdesti viikossa


kalaa2vkossa

Heipä hei ja hyvää iltaa!

Löysin netistä kiinnostavan sivuston http://www.prokala.fi/.

Tuolta löytyy tietoa kalaruoista yleensä, kalan syönnin terveysvaikutuksista ja suosituksista sekä eri kalalajeista reseptien kera.

Kalaa neuvotaan syömään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Kalan sisältämät hyvät rasva-aineet auttavat ehkäisemään suomalaisilla yleisiä sydän- ja verisuonitauteja. Pienentääpä se jopa joidenkin syöpien riskiä. Prokala-sivustosta oli itselle jo nyt hyötyä uuden tiedon muodossa: kalan syönti voi kuulemma vähentää myös ennenaikaisen synnytyksen riskiä! En ollut tätä tiennyt. Tuosta onkin hyvä mainita kaikille tutuille, joilla ”maha pömpöttää”.

Itse törmään kalan kanssa useimmiten siihen ongelmaan että kalaa tulee ostettua – ja siten syötyä – liian harvoin, ja toisaalta samaa kalalajia tulee syötyä turhan usein. Olen kirjolohen suuri ystävä, mutta muiden kalalajien tuntemus on jäänyt vähäiseksi. Silakkapihvejä teen toisinaan, mutta niillä saan herkutella yksin, sillä mies ei silakoista piittaa! Joitakin kertoja olen ostanut jotakin muuta kalaa, mutta sen valmistus on joko ollut hankalaa, ruoka on ollut kelvollista mutta (kunnollisen reseptin puuttuessa) aikamoista sössöä tai pahimmassa tapauksessa kala on unohtunut raakana jääkaappiin ja siirtynyt sieltä sutjakasti roskakoriin.

Prokala-sivustolla tähän tarjotaan oivallinen ratkaisu! Joka kuukaudelle on merkitty kauden kala, jota on tuona ajankohtana hyvin saatavilla, ja sivustolta löytyy myös reseptejä, joiden avulla kausiherkusta saa (toivon mukaan) loihdittua kelpo aterian. Sivustolla on myös kausikalenteri, josta näkee milloin mitäkin kalaa on saatavilla. Kalenterin perusteella en enää yhtään ihmettele miksi lohi on lempikalaherkkuni ja silakkapihvien teko luonnistuu: kumpaakin kalaa saa kaupasta ympäri vuoden, joten näitä on tullut syötyä selvästi eniten.

Aion testata sivustoa ja reseptejä tarkemmin. Helmikuu on mateen kuukausi. Sen valmistamiseksi löytyy Thaihenkinen madekeitto. Resepti kuulostaa itämaisuutensa takia hauskalta vaihtoehdolta kokeiltavaksi ja ainesten ja valmistusohjeen perusteella kuitenkin melko helppotekoiselta, joten mateen valmistus alkoi houkuttaa. Mietityttää vain että minkähänlaisissa hinnoissa tuo kala pyörii?

Nyt painun yöpuulle. Hyviä öitä! Nukkukaa hyvin tai viettäkää railakas ilta, kumpaa sitten olettekin tekemässä!

-Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s