Vauvan uudet jutut


vauvanuudetjutut

Tänään herättiin jo viiden jälkeen. Imetin tytön ja laitoin hänet toiveikkaana takaisin pinnasänkyyn, jossa hän onneksi leikki itsekseen vartin yli kuuteen saakka, jolloin oma herätyskelloni soi. Rämmimme koko konkkaronkka enemmän tai vähemmän puoliunisina vauvauintiin, jossa oli taas tosi hauskaa, kuten yleensä! Tyttö pärskytteli, roiskutteli, polskutteli ja sukelteli, tekipä muutamia aidon näköisiä uintiliikkeitäkin kun tehtiin kiemuroita vedessä.

Uinnin ja saunomisen jälkeen lähdettiin katsastamaan tytölle syöttötuolia ja lapsiportteja portaisiin. Kumpaakin hankintaa oli suunniteltu jo pidemmän aikaa, sillä tyttöä oli syötetty väliaikaisesti sitterissä ja alaportaillekin kapuaminen oli onnistunut jo jonkin aikaa, tosin tarkan valvonnan alaisena. 🙂 Nyt huolellisen harkinnan jälkeen päädyimme puiseen syöttötuoliin ja puisiin portteihin.

Syöttötuoli saatiin kasaan jo tänään, mutta porttien kokoaminen jäi huomiselle. Syöttötuolissa syömistä ehdittiin harjoitella, ja huisin hauskaa näytti olevan. Käytössä oli ensimmäistä kertaa myös upouusi punainen nokkamuki. Ja olihan sitä otettava vähän valokuvia ja videota tapahtumasta!

Konttaus sujuu melkein kuin leikkiä vain, joskus mennään vielä ryömimällä, varsinkin jos on oikein kiirus johonkin suuntaan. Istumaan pääsee makuulta jo aika helposti, vaikka suoraan selältään ihan vatsalihaksilla rutistaen. Olohuoneen pöydän luona viihdytään jo kauemmankin aikaa, sillä pöydästä saa tukevan otteen ja sitä on mukava läiskytellä käsillä. Harmi vain niitä pöydällä olevia tavaroita ei oikein tunnu yltävän ottamaan. Alas päin takaisin lattialle menokin onnistuu kohtalaisesti, tai voisi varmaan sanoa että hyvin, sillä vaippa pehmustaa mukavasti. Puinen työntökärry ja palikat, punainen mopo sekä pehmojalkapallo ovat tätä nykyä ykköslelut, vaikka soittoäänikirja ja tv-tason alahyllyn vauvakirjat ovat edelleen pitäneet suosionsa.

Kahdeksankuukautisneuvola on takana. Siellä kehuttiin tytön olevan melkein kehitystä edelläkin, joten hyvää tahtia mennään niin taidoissa kuin koon ja painon kasvussakin. =) Hampaita on suussa nyt neljä, kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä. Toinen ylähammas tuli pari yötä sitten (yökitinöiden kansssa). Nyt on käsittääkseni vähän pidempi tauko ennen seuraavien hampaiden tuloa. Tyttö ei vieläkään juuri vierasta. Joskus tulee lyhyt hetki, jolloin saattaa vähän arastella tai parahtaa vierasta syliä, mutta se on tapahtunut vain pari kertaa. Hammaslääkärissäkin käydessäni hammashoitajat viihdyttivät tyttöä käynnin ajan, olipa välillä toisessa huoneessakin, ja koko ajan oli kuulemma ollut vaan pelkkää hymyä! 🙂

Vauvat ne ovat ihania! Vaikka on sitä välillä näytettävä vähän yrmyäkin ilmettä, jotta jaksaa sitten taas hymyillä. Mukavaa viikonloppua kaikille!

-Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s