Julkaisu järkeväksi


 

Julkaisu järkeväksi

Kirjoitettuani blogia jo pian vuoden verran, olen tullut useampaan otteeseen suorittaneeksi itsekriittistä, omaehtoista itsearviointia koskien blogini sisältöä, ulkoasua ja tekstin tyylikkyyttä. Sen seurauksena olen tehnyt blogiin jälleen hienoisia muutoksia.

Artikkelin tunniste

Jokaisen artikkelin alussa näkyy artikkelin tunniste, joka on saman muotoinen kuin jutun otsikko. Tunniste toimii linkkinä artikkelisivulle, joten tunnistetekstiä klikkaamalla pääsee lukemaan artikkelin kokonaisuudessaan. Sen alla on päivämäärä, jolloin artikkeli on kirjoitettu. 

Otsikointi

Otin blogiartikkeleihin käyttöön suuret pääotsikot sekä tekstiä jaottelevat väliotsikot, joiden avulla artikkelista näkee jo nopealla vilkaisulla, mistä oikein on kyse.

 

Alkukipinä

Pääotsikon alla on lyhyt kursiivimuotoinen tarkenne, jossa pohjustetaan juttua, siis valaistaan kyseisen artikkelin jalansijoja ja innoittavia tekijöitä. Kutsun tätä ”aloituspläjäystä” alkukipinäksi.

 

”Alkukipinästä kaikki alkaa.”

 

Kipinää seuraa ajatus. Idea lähtee muotoutumaan. Ja siitä se teksti sitten syntyy. Ensin päässä, sitten koneen näppäimistöllä, kunnes tallentuu virtuaalimuotoon Domestic Goddezzin käsikirjaan. =)

 

Olennaisten ja herkullisten asioiden korostaminen

Yritän jäsennellä tekstin niin että jokaisen asia-alueen olennaisin pointti, siis tärkein lause, on heti väliotsikon alla, kappaleen alussa.

Asioita summaavat lauseet on lisäksi lihavoitu, joten niiden avulla artikkelin pääkohdat saa silmäiltyä nopeasti läpi.

Kauniit, hauskat tai muulla tavoin herkulliset lauseet on suurennettu vaaleanpunaiseksi kursiivitekstiksi elävöittämään artikkelia.

 

”Väri antaa virkkeelle erilaisen, kepeämmän
sävyn. Melkein kuin kuvamaista tekstiä.”

 

Artikkeliin liittyvät linkit on listattu jutun loppuun, josta ne voi kätevästi kurkata, tai tarkistaa jokin tietty osoite uudestaan myöhemminkin.

Ensimmäinen tällä tavalla toteutettu artikkeli on:

https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/03/24/opi-toteuttamaan-itseasi/

Kommentteja? 😉

 

Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s