Huomenta!


Huomenta!

Tänään ollaan oltu hereillä jo aamu 5.45:stä alkaen!

Kello löi jo kuusi

Ja nyt se on vasta seitsemän ja olen jo ehtiny syödä aamupalan tytön kanssa, siivota, täyttää pyykinpesukoneen ja nyt olen päivittämässä blogia!

Eilinen, ja oikeastaan koko viimeinen viikko, on ollut aikamoista hulinaa.

Äitienpäivä meni ihanasti! Mies ja tyttö suorastaan ylittivät itsensä! Sain ihanan kortin, lahjan ja suklaa-kinuskikakun mansikoilla koristeltuna. Mitä muuta voi oikeastaan enää pyytää? 😉 No ehkä sen että sain loikoa sängyssä kerrankin aamuyhdeksään asti, samalla kun mies ja tyttö puuhailivat aamiaista ja äitienpäiväjuttuja alakerrassa.

 

Totesin että osa
äitienpäivän viehätyksestä
on juuri se odottelu ja
keittiön kolistelun kuuntelu.
Hymyilyttää kun tietää
toisten touhuavan yllätystä,
ja siitä tulee uskomattoman hyvä mieli!

 

Käytiin sitten iltapäivällä kakkukahveilla äidillä ja soiteltiin kauempana asuville äideille, miehen äidille ja omalle mummilleni.

Kevätprojekti on edelleen käynnissä ja etenee joutuisasti. Olen siivoillut ja järjestellyt kaappeja, heittänyt roinaa roskikseen ja varannut tavaraa kierrätykseen ja UFF:n laatikkoon laitettavaksi. Projekti on hyvällä mallilla. Alakerran komerot alkavat olla ”romuvapaita” ja yläkerrassakin on enää joitakin laatikoita ja muutama kaappi siivottavana.

 

Ihanaa!

 

Puutarhakin on saanut osansa. Suunnitelmissa on siistiä kukkapenkit ja istuttaa muutamaan suureen ruukkuun kesäkukkia pari päivää sitten ostamieni sipuleiden avulla. Mies on suunnitellut parin tutun kanssa nurmikon laittamista kuntoon. Hänellä on myös terassikalusteiden öljyäminen ja terassin puuosien maalaaminen omalla TO-DO-listallaan. Onpa haaveillut uuden terassin tekemisestäkin, tosin se tehdään kesällä, tai sitten vasta ensi kesänä.

Tyttö on oppinut monia uusia juttuja. Sanoista tulevat jo hyvin äiti, isi, kissa ja (mi)tä? Muita satunnaisemmin kuultavia ovat nälkä, nanna, öhää, tätn (joka tarkoittaa ilmeisesti jotain tärkeää ja hauskaa, mutta en ole vielä selvittänyt mitä!).

Kygn-kygn tarkoittaa innostunutta selitystä, samoin tä-tä-tät-tät-tää, dla-la-la-lal ja sät-säs-täts-sät ja muut vastaavat. Bruuum-bruum suulla päristellen tarkoittaa useimmiten vahvistettua pyyntöä, esim. silloin jos väsymyksestä on jo ilmoitettu muilla äänteillä ja korvia ja silmiä hieromalla, mutta ne eivät ole tehonneet tarpeeksi nopeasti. Samoin päristelyyn Emmi turvautuu muissa viivytystilanteissa, kuten silloin kun hiukoo ja pahasti!

Erilaista päristelyä kuuluu välillä pienellä, punaisella muovitraktorilla leikkiessä tai suurella mopolla ajaessa. Muita tavuja ja vahingossa tullleita sanoja on erilaisia joka päivä. Niiden merkitystä Emmi ei taida vielä itse tietää.

Emmi osaa myös nauraa, joko kikattamalla tai sanomalla ”hahahaa”. Siinä rupeaa yhtä jos toista naurattamaan!

Kävely kalusteista kiinni pitäen, ja välillä vahingossa ilman tukeakin, sujuu jo loistavasti. Vauhti on hurja ja välillä ’kolareilta’ ja muksahduksilta ei voi välttyä.

Emmi osaa jo esitellä löytämiään tavaroita muille, nostamalla tavaran kädessään korkealle ilmaan, selostamalla vauvakielellä ponnekkaasti jutun jujua ja katsomalla kuulijaa samalla tarkasti silmiin, jotta varmistuu että asia tulee varmasti ymmärretyksi. 😉

Tukkakin on jo kasvanut jonkun verran. Lyhyt se on vieläkin, mutta tätä nykyä päässä on suloisia haituvia, pisimmät niskassa.

Kaikki kaapit ja laatikot kiinnostavat tätä nykyä. Mm. eilen sain juosta tytön perässä keräämässä muutamaan otteeseen eteisen kengät takaisin kaappiin, keittiön pannunaluset ja piparkakkumuotit takaisin kaapin alahyllylle ja olohuoneen lehdet takaisin tv-tason ylähyllylle. Huh! Kovasti yritän tyttöä kieltää, mutta aina kun silmä välttää, on kaapeilla ja laatikoilla uudestaan. Kai se kuuluu tähän ikään.

Siivouskaappikin kuului ennen mielenkiinnon kohteisiin, kunnes – tytön suureksi harmiksi – suljimme sen oven ovistopparilla. Keittiön kaapin oviin ja laatikoihin on vielä tarkoitus asentaa stopparit. Totesimme sen helpommaksi kuin jatkuvan kieltämisen. Niitä kieltämisen kohteita ja vanhempien tottelemisen harjoittelua löytyy tarpeeksi kyllä muualtakin. 🙂

Nyt lähden takaisin ahkeroimaan, siivoamaan ja touhuamaan tytön kanssa. Mukavaa päivää itse kullekin!

Toivottelee aamuvirkku,

Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s