Unelmat voi toteuttaa jo tänään – jos uskaltaa


Unelmat voi toteuttaa jo tänään – jos uskaltaa

Ihminen on ikuinen lykkääjä, pelkuri ja tekosyiden keksijä.

Ostetaan elämä? Ei, tässäkin pätee parhaiten ”Tee-se-itse”-meininki!

Ihminenkö pelkuri? Jos ei päällisin puolin niin pohjimmiltaan tai ainakin osittain. Näin ainakin väittää Inventive.fi-sivuston artikkeli ”Päivä joka ei koskaan tule”.

Juttu on mielenkiintoista luettavaa kaikille unelmiensa lykkääjille, linkki jutun nettisivulle tämän postauksen lopussa.

Itse suhtaudun omiin unelmiini melko järjestelmällisesti.

1. Ensin punnitsen idean järkevyyden.
2. Jos homma tuntuu järkevältä ja edes jossain määrin mahdolliselta toteuttaa, teen päätöksen tavoitteeseen pyrkimisestä.
3. Jos kyseessä on tärkeä tavoite, jonka saavuttamiseen vaaditaan aikaa ja rutkasti työtä, kirjoitan tavoitteen ylös paperille ja talletan pöytälaatikkoon.

Tällä tavoin unelma tietyllä tavalla konkretisoituu ja teen siitä itselleni todellisen. Hieman kuin allekirjoittaisin sopimuksen.

Vaikka homma kuulostaa hassulta, olen pitkällä aikavälillä huomannut että vanhoja lappusia pöytälaatikosta kaivellessani suuri osa niistä on toteutunut. Pienellä paperilla on ihmeellinen voima.

Minun kohdallani se saa minut ilmeisesti alitajuisesti käyttäytymään tietyllä tavalla, niin että itse edistän jatkuvasti kaikissa valinnoissani ja jokapäiväisessä elämässä lapulle kirjoitetun tavoitteen saavuttamista.

Unelmalappusia voi tietysti olla enemmän kuin yksi. Mutta itselläni on sääntö, että kirjaan vain tärkeimmät ja suurimmat tavoitteet, jotta niitä ei kerry liikaa, jolloin lappusysteemi ei todennäköisesti enää toimisi. Yksi-kaksi unelmaa kerrallaan on minulle sopiva määrä. Tietysti on sitten kaikenlaisia pienempiä haaveita ja tavoitteita, joita edistän ihan tavallisin keinoin.

Näin lopuksi voisin todeta:

 

”Lopeta
asioiden lykkääminen
kertakaikkiaan!
Mieti
kuinka paljon aikaa
olet jo heittänyt hukkaan.
Aloita elämä.
Nyt heti.
Tänään.”


 

Linkki elämäntapamuutokseen

http://www.inventive.fi/paiva-joka-ei-koskaan-tule/

Ehkä joku saa tästä ponnekohdan oman elämän järjestykseen laittamiseen. Itseni se ainakin laittoi kovasti miettimään omaa elämää. 🙂 Kaikille elämännälkäisille ja kaikkien heidän puolestaan,

Vesta

 

 

Jätä kommentti