Vestan lohikeitto


Vestan lohikeitto

Tämä tomaattinen lohikeitto saavutti suuren suosion perheen keskuudessa. Mies haki aimo annoksen lisää. 1,5-vuotias tyttäreni söi innolla lautasen puhtaaksi ja syöttötuolista pois nostettua kävi vielä hakemassa loput tuolille pudonneet ruoan muruset parempiin suihin.🙂

Kalaliemi:

1 l vettä
n. 500-700g vaaleiden kalojen ruotoja päineen (voit pyytää ruotoja kaupan kalatiskiltä)
1,5 tl karkeaa merisuolaa
2 sipulia
0,5 purjo
palanen fenkolia
tillin varsia
2 porkkanaa
1 laakerinlehti
8 valko- tai mustapippuria
(tai jos haluat käyttää valmista kalalientä, 1 l vettä ja 1-1,5 kalaliemikuutio, tmv.)

Keitto:

7 keskikokoista perunaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
puolikas purjo
pala fenkolia
voita (paistamiseen)
400 g tomaatimurskaa
(suolaa)
n. 400 g lohta
tuoretta tilliä maun mukaan (myös kuivattu käy)
vihreitä oliiveita maun mukaan (n. 8 oliivia, myös mustat käyvät)
kapriksia maun mukaan (n. 0,3 dl, myös suolakurkkukuutiot käyvät korvaavana vaihtoehtona)

Valmistus:

Valmista kalaliemi:

Huuhtele, kuori ja pilko kalaliemen vihannekset. Huuhtele ruodot ja laita kattilaan veden ja merisuolan kanssa. Kiehauta ja kuori kiehumisen aikana muodostuva vaahto pois.Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää vihannekset ja pippuri. Kiehuta 30 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja lisää vettä kunnes nestettä on n. 1 l. (Jos käytät kalaliemikuutiota, murusta kuutio veden joukkoon ja kuumenna neste kiehuvaksi.)

Valmista kalakeitto:

Huuhtele, kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi ja keittovihannekset kuutioiksi.

Lisää perunalohkot kiehuvan kalaliemen joukkoon kattilaan.

Kuullota keittovihannekset voissa pannulla ja lisää ripaus suolaa kuullotuksen aikana. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska, kuumenna seos kiehuvaksi ja kaada se sitten kattilaan perunoiden ja kalaliemen joukkoon. Lisää tarvittaessa pieni ripaus suolaa. Keitä 15-20 minuuttia.

Irrota tällä välin nahka lohifileestä (aseta kala nahkapuoli ylöspäin leikkuulaudalle ja vedä leikkuuveitsellä leikaten nahka irti kalasta; lohen kohdalla tämä onnistuu yleensä helposti).

Leikkaa lohifile isohkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Lisää myös hienonnettu tilli. Anna keiton kiehahtaa ja keitä vielä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi viipaloidut oliivit ja kaprikset.

Tarjoa keitto nälkäisille herkkusuille!😛

Lisävinkkejä:

* Lisukkeeksi kelpaa mainiosti ruisleipä. Keittoon sopii myös kylmä nokare ranskankermaa, jota kukin ruokailija voi itse lisätä keiton pinnalle juuri ennen syömistä.

* Lohen tilalle käy myös jokin vaalea kala, esim. kuha.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vestan lohikeitto

  1. Paluuviite: Retrospectum « Domestic₪Goddezz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s