Retrospectum


Tammikuusta joulukuuhun, siis mitä turinoita mahtuu viime vuoteen.

Tammikuu

Perustin niin sanotun ”lastenkirjalistan”. Kirjoittelin muistiin ison liudan löytämiäni tuttuja lasten loruja. Liityin muiden Obamasta kirjoituksia raapustavien kirjavaan joukkoon. Hehkutin punaviinejä, kuten italialaista Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripassoa ja chileläistä Casillero del Diabloa. Tallensin blogin reseptivihkoon spelttileivän reseptin, joka kuuluu suosikkiresepteihini, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/01/12/spelttileipa/. Etsiskelin – ja löysin – ihanaista suklaa-ganache-muffinireseptiä, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/02/06/suklaa-ganache-muffinit/.

Helmikuu

Lisäsin ensimmäiset kuvat blogiin. Päivitin blogiin laajan kokoelman neulontalinkkejä ja linkin Piltin erinomaiseen lastenruokapankkiin http://pilttipiiri.fi/reseptit/reseptipankki. Kiinnitin huomiota hampaisiin, ruokaan, E-koodeihin ja tietoturvaan. Tilitin kaupunkimummoista, koirista, lapsista ja neuvolajärjestelmästä, jotka kaikki ovat kyllä ihania, joskin toisinaan kommervenkkejä aiheuttavia juttuja. Lisäsin maanmainion spelttivispipuuron ohjeen blogiin, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/02/06/spelttivispipuuro/. Ja kokeilin tehdä kalakeittoa mateesta, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/02/19/kalakeitto-mateesta-kauden-kalaa-helmikuussa/.

Maaliskuu

Martha Stewartin innoittamana julistin muffiniviikon alkaneeksi blogissa. Intoilin koulupuvuista. Kirjoittelin talteen lisää löytämiäni lasten loruja. Löysin ja kirjoitin hyviä vinkkejä itsensä löytämiseen, tekstien julkaisuun, lapsen eroahdistukseen ja rokotuksiin liittyen.

Huhtikuu

Tein ensimmäisen värikollaasin blogiin. Kirjoitin pääsiäis- ja jouluperinteistä, Titanicista ja Starbucksista, voimaponnarista, avaruuden vessavuoroista ja liito-oravista.

Toukokuu

Kirjoittelin kevätsiivouksesta, Peppi Pitkätossusta. Ja hehkutin tytön 1-vuotissynttäreitä. 🙂

Kesäkuu

Ulkona oli niin ihanat ilmat etten malttanut istahtaa koneen ääreen juuri ollenkaan, siispä blogi oli kesätauolla.

Heinäkuu

Kokeilin valmistaa ihanimmasta ihaninta kesäillan juomaa, limoncelloa, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/07/01/limoncello/, ja kirjoitin mielenkiintoisia reseptilöytöjä ylös blogiin. Podin auttamatonta suklaanhimoa Trish Deseinen kirjan: Haluan suklaata! (Je veux du chocolat) innoittamana. Linkitin jos jonkinlaista mielenkiintoista asiaa blogiin, Audrey Hepburnista, kevyemmästä työviikosta, asuntoilmoituksista, Unicefista ja ruoan haaskauksesta ilmastolakiin. Uskalsinpa jopa luvata: kaikki netistä, http://digg.com/. Ja podin haikeaa mieltä siitä, että kotiäitiyden viimeinen kuukausi lähtisi käyntiin töihin paluun häämöttäessä syksyn tullen.

Elokuu

Ehdin naputella koko kuukauden aikana yhden artikkelin blogiin, se kertoi Unicefin kampanjasta: jokainen voi olla äiti. Blogin päivitystiheys kertonee säiden suosiollisuudesta. Ihana, upea kesä!

Syyskuu

Syyskuun artikkelisaldo näyttää yhtä heikolta kuin edeltävän kuukaudenkin. Johtuu kuitenkin pääasiassa työ- ja päivähoitorumban käynnistymisestä. Minulla ei ollut tällaisesta kiireisestä lapsiperheen elämästä ennen tätä syksyä mitään todellista käsitystä, enkä ollut täysin varautunut moiseen pyöritykseen. Onneksi tyttö viihtyi heti alusta alkaen päivät hoidossa erinomaisesti, vieläkään ei ole pahempia eroitkuja tullut. Ja hehkutin Laura Doylen kirjaa Surrendered Wife, joka on valaisevaa ja ajatuksia nostattavaa luettavaa jokaiselle vaimon roolissa elävälle, poimii itse sitten kirjasta minkä verran ideoita tahansa.

Lokakuu

Päivitin blogiin maailman herkullisimman leivän – ainakin minusta – reseptin, siis ahvenanmaalaisen saaristolaisleivän teko-ohjeen, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/10/16/alandskt-svartbrod-saaristolaisleipa/. Ja kirjoittelin nostalgiaa tihkuvan jutun koirista.

Marraskuu

Suunnaton kokkausinto valtasi minut tässä kuussa. Tein kaksi aivan käsittämättömän herkullista – ja mielestäni käsittämättömän suuren suosion saavuttanutta – herkkua, joiden reseptit tallensin hetimiten blogiin: tomaattinen lohikeitto, alias Vestan lohikeitto https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/11/28/vestan-lohikeitto/ ja kunnon, perinteinen karjalanpaisti https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/11/28/karjalanpaisti/.

Joulukuu

Tässä kuussa joulukiireet veivät mukanaan, joskin suoriuduin kaikista askareista ilolla ja mielenrauhan säilyttäen. Kirjoittelin jouluperinteistä ja toivottelin hyvää itsenäisyyspäivää, joulua ja uutta vuotta. Joulun pyhät ja välipäivät menivät kiireisesti mutta mukavasti. Kolmena päivänä aatosta tapaninpäivään meillä oli päivällisvieraita, ja sitä seuraavina lomapäivinä käytiin kyläilemässä ja vietettiin synttäreitä. Lahjoja ja lunta tuli enemmän kuin olin osannut odottaa, ja pakkanen paukkui ulkona, niin kuin kunnon talveen kuuluu.

***

Sitten ollaankin jo tammikuussa ja tässä vuodessa. Tämän vuoden sai aloittaa herkulliseksi havaittu banaanimyslileivän ohje, kannattaa kokeilla, varsinkin jos sattuu olemaan banaaniherkkujen suuri ystävä.

Mukavaa ja ahkeraa vuoden alkua kaikille kotihengettärille!

-Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s