Amerikkalaiset letut – kätevä pannukakkujauhoseos


Kohti helpompaa räiskäleen paistoa… Valmis pannukakkujauhoseos purkissa tekee lettujen paistosta nopeaa ja vaivatonta! On vielä kätevämpää kuin miltä kuulostaa, itse olen ihastunut tähän lettuversioon, juuri tuon jauhoseoksen takia!

Pannukakkujauhoseos (isompi purkki vaatii kaksinkertaisen määrän)

600 g vehnäjauhoja
3 rkl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
20 g vaniljasokeria
20 g sokeria

Sekoita ainekset keskenään ja varastoi purkissa. =)

Sitten itse letun paistoon!

Amerikkalaistyyppiset pannukakut (isommassa lettunälässä tai suurempiin lettukesteihin tee moninkertainen annos)

150 g pannukakkujauhoseosta
1 kananmuna
3-6 dl maitoa (riippuen kuinka amerikkalaisia lettuja haluat, siis mitä vähemmän maitoa, sitä amerikkalaisemmat)
voita paistamiseen

Vatkaa kulhossa kananmuna, maito ja jauhoseos ja anna levätä 10 minuuttia ennen paistamista (isossa nälässä tai kiireessä voit jättää ”turpoamisvaiheen” väliin). Kuumenna lettupannu ja laita voi pannun koloihin (tai pannulle, jos et käytä lettupannua vaan tavallista paistinpannua ja teet isoja lettuja). Kun voi on sulanut, laita päälle lettutaikinaa ja anna paistua kunnes letut kuplivat pinnalta. Käännä letut ja paista toiselta puolelta. Tarjoa lämpiminä aamiaisella tai jälkkärinä vaahterasiirapin ja banaanisiivujen kanssa – tarvittaessa myös vaalea (tai tummakin) siirappi käy hyvin. Muita hyviä lisukkeita ovat erilaiset hillot, tuoreet mansikat ja muut marjat, kermavaahto, sokeri erikseen ja yhdistellen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s