Pädit kehiin!


Hesarilla on käynnissä nimikilpailu tabletti-pc:ille. http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Keksi+nimi+paneelitietokoneelle/1135262007416

Mielenkiintoista nähdä, mikä termi tälle koneelle sitten myöhemmin vakiintuu. iPadin perusteella ”pädi” tuntuisi todennäköisimmältä vaihtoehdolta, onhan läppärikin kotiutunut suomalaisten suuhun Laptopin kautta. Ei nyt ehkä aivan yhtä suoraviivainen muunnos, kun tuo iPad on vain Applen tuote, ja muitakin kilpailijoita on markkinoilla.

Pädi-termi on sinänsä jo suussa tutunomainen sana. Onhan surffilautoja jo aikoja sitten kutsuttu pädeiksi, samoin boulderoinnissa taitaa pädi olla tarpeen pehmeän laskun varmistamikseksi. Nörttipelaajat puolestaan räpläävät pädiä sormissaan lakkaamatta, tuo pieni pelikonsoliin liitettävä nappuloita ja muita viipperöitä sisältävä ohjain mahdollistaa kaikenlaisten vaadittujen pelitoimintojen tekemisen näppärästi.

Muita itselle mieleen tulevia olisivat ippari, iippari, ipis, tabi, tablu, taabla, tabu, pannari, levy, levari, läpsy, läpyskä, lattu, lettu ja lätty. Nähtäväksi jää mikä vakiintuu nuorison tai vaihtoehtoisesti propelihattuisten puhekieleen ja sitä kautta meidän muiden käyttöön.

Mutta sen pidemmittä puheitta, mukavaa iltaa!

Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s