Aikahyppy historiaan


Jos minulla olisi aikakone, loikkaisin vuoteen…

571 eaa. 31. päivä joulukuuta kello 23.45, paikkana Babylon.

Kävisin katsomassa upeiksi kerrottuja Babylonin riippuvia puutarhoja Babyloniassa, tai tarkistamassa olivatko ne kerran olemassa. Jos ei Babylonissa, niin sitten Ninivessä. Samalla katsastaisin miten mahtavalta Baabelin torni näytti. Menisin juuri uuden vuoden aattona, sillä historiatietojen mukaan Babylonin uuden vuoden juhla oli suuri ja riemukas tapahtuma.

Lisää tietoa

http://fi.wikipedia.org/wiki/Babylonin_riippuvat_puutarhat

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_seitsem%C3%A4n_ihmett%C3%A4

http://users.utu.fi/helpaa/babylon.html

http://fi.wikipedia.org/wiki/Babylonia

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ninive

Olisin voinut vastata myös kolmannen vuosisadan ennen ajanlaskun alkua 7. päivä kesäkuuta ja paikaksi Roomassa sijaitsevan Forum Romanumin. Siellä on vielä nykyäänkin Vestan temppelin rauniot. Ajankohdaksi valitsisin tuon, sillä vuosittain Roomassa pidettiin 7.-15.6. vestaalijuhlat, jotka olisi jännittävää päästä näkemään. Vestaalijuhlat muuten pidettiin näemmä sinä ajankohtana vuodesta, jolloin aurinko vieläkin nousee kaikkein varhaimmin ja päivän valoisa aika on pisin.

Kysyin mielenkiinnosta aikahyppykysymyksen myös ystävältäni. Hän valitsi jännittävän vaihtoehdon: ajankohdan ja paikan, jolloin Hitler ja Stalin olisivat todennäköisimmin tavanneet, mikäli he lainkaan ovat tavanneet (nykyinen käsitys on etteivät he ole koskaan kohdanneet, mutta hypoteettisia skenaarioita huippusalaisesta tapaamisesta on esitetty). Jos tuolloin olisi listinyt kumpaisenkin niin maailmanhistorian eräät järkyttävimmistä tapahtumista olisivat jääneet tapahtumatta. Tosin ystäväni totesi, että harkitsisi kuitenkin vielä ajankohdan valintaa, myöskin siitä syystä, että jos maailmanhistoriaa kävisi muuttamassa ja diktaattorien hirmutekoja ja Toista maailmansotaa ei olisi ollut, olisimmeko silti käyneet läpi saman tyyppiset tapahtumat jossain myöhemmässä vaiheessa historiaa? Onko maailmanhistoria siis opettanut meille jotain tärkeää tuon raskaan ajanjakson kautta?

Toinen vaihtoehto olisi Wien 1913, jolloin sekä Hitler että Stalin olivat samaan aikaan kaupungissa. Toinen Schönbrunnin puistossa, toinen seuraamassa Keisari Franz Josefin päivittäistä kavalkadia. Tämä on luultavasti ajankohta, jolloin nuo kaksi diktaattoria ovat olleet lähimpänä toisiaan, kuitenkaan toisiaan tapaamatta.

Tietysti voisi valita myös Münchenin 30. päivä syyskuuta 1938, jolloin Hitler ja Mussolini tapasivat konferenssissa. Mutta se on selvä, etteivät ainakaan nämä kaikki kolme diktaattoria, Hitler, Stalin ja Mussolini, ole olleet koskaan keskenään samassa paikassa yhtaikaa.

Vesta

P.S. Keisari Franz Josef oli muuten naimisissa Sisinä ja Sissinä tunnetun Elisabetin kanssa. Muistatteko vielä vanhat Sissi-elokuvat, joiden päätähtenä loisti Romy Schneider, tai oletteko niitä edes nähneet? Niitä esitettiin ainakin vielä sillon televisiossa kun olin pieni, vanhoja ne olivat jo silloin. Koskakohan Sissi-elokuvat palaavat taas ruutuun? 😉 Lisää tietoa Sissistä, http://fi.wikipedia.org/wiki/Elisabet_%28It%C3%A4valta%29

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s