Toivo!


Otsikolla sekä kehotan toivomaan, että rohkaisen uskomaan ettei mikään koskaan missään tilanteessa ole toivotonta. Asiaa myös mielikuvaharjoittelusta, jota mm. huippu-urheilijat käyttävät menestyäkseen.

WordPress kysyy tänään, mikä antaa minulle toivoa?

Vastaan kohtuullisuus. Kaikkea on kohtuudella tässä maailmassa, vaikka välillä muulta tuntuisikin. Kaikkea on itse asiassa yllinkyllin.

Miksi toiset ovat onnekkaampia kuin toiset? Näin ei välttämättä ole. Totuus voi olla toinen vaikka päälle päin muulta vaikuttaisi. Kaikkein onnekkainkin voi olla kaikkein onnettomin, turhautunein, hukassa.

Tässä mammonaa ylistävässä maailmassa kaikkein rikkaimmat ja hyväosaisimmat vaikuttavat toisinaan kaikkein onnekkaimmilta. Mutta heilläkin voi olla seuranaan yksinäisyys, huoli turvallisuudestaan tai jotain muuta. Oletko huomannut että usein kaikkein leveimmin hymyilevät itseasiassa ne, joilla näyttää aineellisesti olevan kaikkein vähiten?

Toisaalta, vaikka raha ei tarkoita onnellisuutta, se voi tarkoittaa kuitenkin turvallisuutta. Pahan päivän varalle kerätyt säästöt voivat antaa mielenrauhaa, ja tarvittaessa avittaa hankalan tilanteen yli. Raha on siinä mielessä hitusen verran hyväksi. Kunhan rahan keräämisestä ei tule elämän itsetarkoitusta. 😉

WordPress kysyy, mitä sitten jos jokin saa minut kyseenalaistamaan toivon olemassa olon?

Asiat voivat toisinaan näyttää täysin toivottomilta. Silti on olemassa toivoa. Vaikka vain pieni ripaus, vain pienen pieni hippunen. Pitää vain osata katsoa, pohtia asiaa monelta kantilta, etsiä ratkaisuja. Koskaan ei pidä lakata uskomasta asiaintilan paranemiseen. Näin tapahtuu jossain vaiheessa vääjäämättä.

Yhtä vääjäämättä kuin tietyt numerot valikoituvat lottokuponkiin pelaajan kynän kärjestä, sillä jotkut numerot on valittava jos aikoo lotota. Se, ovatko ne onnekkaita, riippuu vain putkiloon pompahtelevien lottopallojen kylkeen kirjoitetuista numeroista. Ei sen kummempaa. Lottopallojenkin on valuttava putkiloon, koska näin homma toimii. Jotkut pallot siis vain valikoituvat sillä kerralla.

Elämä on julmaa, ja kaunista. Pakahduttavan onnellista, riipaisevan surullista. Kamalaa ja ihanaa, kamalan ihanaa! 😉

WordPress kysyy, mikä saa minut epäröimään oman kyseenalaistamiseni?

Vastaus tähän taisi tulla jo edellä. 🙂

Mielikuvaharjoitus

Nyt tehdään jotain helppoa ja yksinkertaista (mikäli haluat)! Mielikuvaharjoitus.

Mm. huippu-urheilijat käyttävät mielikuvaharjoittelua apunaan. Nykyään maailman huipulla kilpailevien, huippuunsa trimmattujen urheilijoiden väliset erot ovat niin pieniä, että lopputulos on pitkälti kiinni korvien välistä! Psykologista itseluottamusta siis.

Ennen suoritusta urheilija voi käydä koko suorituksen alusta loppuun läpi mielessään. Nähdä itsensä onnistuvan. Tosipaikan tullen hän siis on jo kertaalleen suoriutunut tehtävästä kunnialla, loistavasti. Sitten riittää että hän luottaa itseensä, takana olevaan pitkäjänteiseen harjoitteluun ja keskittyy suoritukseen (ei murehtimiseen). Tämä pätee itse asiassa kaikkeen elämässä, vaikka kaikki eivät sitä tiedä tai muista.

Tämä on ratkaiseva ero unelmoijien ja menestyjien välillä: unelmoijat toivovat, menestyjät uskovat.

Kokeillaan: toivo jotain. Mitä tahansa. Sano se ääneen: ”Haluan [tähän toivomuksesi]!” Sulje silmäsi ja kuvittele miltä sinusta tuntuu kun toiveesi on toteutunut. Mitä teet, miltä näytät, missä olet. Kuvittele niin tarkasti että voit nähdä itsesi yhtä selvästi kuin jos toive olisi jo toteutunut.

Avaa sitten silmäsi. Jos sinua auttaa, sano ääneen: ”Kiitos.” Tunne oikeaa kiitollisuutta, aivan kuin toive olisi jo toteutunut. Luota siihen että toiveesi toteutuu. Voit myös kirjoittaa toiveen ylös muistiin paperille, mutta kirjoita se muodossa: Haluan [tähän toiveesi]. Kirjoitettu toive voi tuntua konkreettisemmalta. Myös toivetta kuvaava, esim. lehdestä leikattu kuva toivettasi kuvaavasta asiasta tai tilanteesta voi olla inspiroiva.

Sitten vain odottelet.

Odotellessasi voit alkaa tehdä (tai valmistella) niitä asioita, joita tekisit sitten kun toiveesi on toteutunut. Kulkea sen näköisenä kuin kulkisit ja käyttäytyä siten kuin käyttäytyisit sitten, kun toiveesi on toteutunut. Tunne hyvä olo ja ilo sisälläsi! Keskity siihen. Mikset toimisi jo tänään siten kuin haluaisit?

Kun alat elää sen mukaisesti, kuin haluaisit elää, tuot elämääsi huomaamattasi lisää niitä asioita, jotka vievät sinua kohti sitä, mitä haluat. Tuntemuksista syntyy ajatuksia. Ajatuksesi ovat kaikkien tekemiesi päätösten taustalla. Päätökset ratkaisevat sen mitä teet. Ja yksittäisistä teoista muovautuu koko elämä. So simple!

Jos olet malttamaton odotteluajan pituuden suhteen, aloita pienistä, helpommista toiveista, mutta panosta silti mielikuvaharjoitukseen yhtä tiukasti ja täysillä, kuin jos toive olisi mahtava, sinulle elämää suurempi asia!

Jos mielikuva upeammasta sinusta ja uudesta, hienosta elämästäsi alkaa odottelun aikana haalistua, sulje silmäsi ja näe itsesi uudelleen mielikuvaharjoituksen avulla. Paina kuva mieleesi, se olet sinä! Jos voit olla kuvassa sitä, sinun on mahdollista olla samaa myös todellisuudessa.

Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s