Kasvovoiteella hormonitoiminta sekaisin – vaaralliset meikit?


Mineraalimeikit, ympäristöystävälliset tuotteet, luonnonmukainen kosmetiikka, kestävän  kehityksen tukeminen, ilmastonmuutoksen huomioiminen, kasvihuoneilmiön torjuminen, downshifting, minimalismi, slow life, vihreä tiedostavuus… Markkinoille yhä laajemmassa ja monimuotoisemmassa määrin saapuvat ympäristön huomioivat tuotteet, ympäristötietoisuus ja siihen liittyvien termien jatkuva lisääntyminen ja yleistyminen arkipäivän puheissa kertovat siitä että kuluttajat ovat alkaneet heräämään tiedostamaan ylettömään massa- ja halpatuotantoon liittyvät ongelmat ja seuraukset, ja esittämään kysymyksiä tuotteiden ainesosista, alkuperästä, valmistusprosessista, kuljetusketjusta, hiilijalanjäljestä ja muista vaikutuksista maapalloon ja ihmisen terveyteen.

Joutsenmerkki – puhdas tuote

Nykyiset kosmetiikkatuotteet sisältävät suosituksista huolimatta ihmisen terveydelle ja ympäristölle haitallisia aineita. Lisää aiheesta kertoo Ympäristömerkki, toiselta nimeltään Joutsenmerkki, joka tukee kestävää kehitystä ja on pohjoismainen ympäristömerkintä niille tuotteille, jotka ovat ympäristön kannalta paras vaihtoehto, ja samalla käyttäjälleen se terveellisin valinta.

Ympäristömerkki - Joutsenmerkki

Lista Joutsentuotteista, joille on myönnetty ympäristömerkki:

http://www.joutsenmerkki.fi/tuotteet?jta=search&word&pg=90

Listalla näkyy olevan jonkin verran alunperin vauvoille suunnattuja tuotteita, Natusan, Libero, Ainu. Ne käyvät yhtälailla myös aikuisille. Vauvat ovat herkempiä kuin vanhemmat lapset ja aikuiset. Siksi tuotteiden puhtaus on tavallistakin tärkeämpää. Mutta miksi aikuisenakaan kyllästää itseään täyteen säilöntä- ja lisäaineita jos niiden välttäminen on mahdollista?

Meikitön tempaus 6.6.2011

Jos innostuit ja toivot lisää ympäristö- (ja käyttäjä-) ystävällisiä meikkejä ja muita kosmetiikkatuotteita markkinoille, osallistu hyvän asian puolesta vaikkapa tähän Facebookissa olevaan Ympäristömerkin tempaukseen: ”Meikittömänä töihin ympäristöystävällisen kosmetiikan puolesta” ja marssi töihin ilman pakkelia 6.6.2011! 🙂 Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa:

http://www.facebook.com/event.php?eid=210268715679322

Toki meikittä voi kulkea myös ilman ilmoittautumista tai kampanjoida muulla tavalla. Edellisen linkin takana kerrotaan otsikossa mainittu asia: monien kasvovoiteiden säilöntäaineiden epäillään häiritsevän ihmisen hormonitoimintaa. Tämä on pelottavaa. Onko naamarasva tosiaan käyttämisen arvoista? Mitä jos vaihtaisin itsekin ympäristöystävällisempään ja terveellisempään vaihtoehtoon?

LilyLolo-mineraalimeikit

Mikä Ympäristömerkki?

Tietoa Ympäristömerkistä:

http://www.ymparistomerkki.fi/ymparistomerkki

Lisätietoa kosmetiikkatuotteiden ympäristömerkinnästä:

http://www.ymparistomerkki.fi/kosmetiikka

Pian koittavat kesälomat, ainakin koululaisilla. Oikein aurinkoista kesää kaikille lomailijoille, kotiäideille ja töissä kärvisteleville! Nauttikaan kesästä! Se on taas kerran vihdoin täällä pitkän talven jälkeen.

Kesän koittaessa on taas aika tehdä limoncelloa, tuota kevyen kesäistä ja aurinkoisen keltaista, italialaista sitruunajuomaa. Jos mielit hyllynreunalle omaa, kotitekoista limoncello-pulloa, tässä resepti:

https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/07/01/limoncello/

-Vesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s