Ruotsalaiset (perunat)


Herrrrrkulliset ruåtsalaiset perunat. Näillä ei todellakaan ole mitään tekemistä Ruotsin, ruotsalaisuuden tai naapurimaamme perinteiden kanssa, mutta niin tai näin, resepti on todennäköisesti melko vanhaa (suomalaista) perua. Perunoiden nimi tulee ilmeisesti siitä että ne ovat hieman saman tyyppisiä kuin ranskalaiset perunat, tosin paljon herkullisempia, ainakin omasta mielestäni. 

Sopivaksi katsomasi määrä perunaa
Reilusti oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Valkosipulia silputtuna tai kuivattuna rouheena

Pese ja kuori perunat. Viipaloi perunat noin 2 mm levyisiksi, ohuiksi siivuiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sen verran perunaviipaleita että pannun pohja peittyy. Ripottele päälle hieman suolaa. Ruskista voimakkaalla lämmöllä hetki, kunnes perunoiden sivut alkavat hennosti ruskistua, käännä perunaviipaleet ja ruskista hetki toiselta puolelta. Laita odottamaan kulhoon siksi aikaa kun paistat seuraavat siivut samalla tavalla. Kun kaikki siivut on paistettu, lisää kulhoon perunoiden joukkoon mustapippuri ja valkosipulisilppu/rouhe. Sekoita. Kumoa maustetut viipaleet pannulle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä ilman kantta hetki, kunnes perunat ovat sisältä kokokaan kypsiä. Tarjoile heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s