TSI-tonnikalaleivät


Tee-se-itse-tonnarileivät

6-8 leipää

valmiita leipiä tai nopeat, omatekoiset leivät (16-20 ”sämpylää” = 32-40 leivän puolikasta):

(leipäohje modifioitu marttojen Pikasämpylä-ohjeesta)

2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
50 g voita
2-3 porkkanaa
1 pss kuivahiivaa (tai 50g tuoretta hiivaa)
4 dl kaurahiutaleita
7,5 dl spelttijauhoja (tai 7 – 7,5 dl vehnäjauhoja)
1 tl suolaa

Lämmitä vesi, maito ja voi kädenlämpöiseksi mikrossa tai levyllä kattilassa.
Laita muut ainekset sillä välin toiseen kulhoon.
Kaada vesi-maito-voi-seos muiden ainesten päälle ja sekoita tasaiseksi.
Levitä leivinpaperin päälle pellille ja jätä kohoamaan n. 5-10 minuutiksi.
Jaa ruuduiksi taikinapyörällä.
Paista 250 c uunissa n. 10 minuuttia.

kuumat leivät:

6-8 leipäviipaletta tai sämpylän puolikasta
rasvaa leivän päälle (omatekoinen levite, voi, margariini, tms.)
ketsuppia
1 prk tonnikalaa
1-2 tomaattia
juustoa
muskottipähkinää
1 valkosipulin kynsi silputtuna tai valkosipulirouhetta
oreganoa
mustapippuria
(tabascoa)

Voitele sämpylän puolikkaat tai leivät.
Pursota päälle ketsuppia.
Ripottele päälle valkosipulirouhe, muskottipähkinä ja oregano.
Jaa tonnikala leiville.
Ripottele päälle mustapippuri.
Laita kullekin leivälle 1-2 tomaattiviipaletta ja muutama viipale juustoa.
Paista leipiä 200 c uunissa 15 minuuttia tai kuumenna mikrossa muutama minuutti.
Ripottele päälle oreganoa.

Jätä kommentti