Nanowrimo tulee taas!


Kirjailijaksi kuukaudessa? 😉

Muistutan taas kaikkia kirjoitusintoisia kansainvälisestä luovan kirjoittamisen kuukaudesta, NaNoWriMosta (National Novel Writing Month), joka on siis marraskuu.

Marraskuu on ollut vuosittain Nanowrimo-kuukausi, jolloin kaikkia kirjailijan alkuja ja muita kirjoitusintoisia kannustetaan kirjoittamaan tarina valmiiksi. Homma sopii myös vähemmän kunnianhimoisille tai tavoitteellisille rustailijoille ja pöytälaatikkorunoilijoille, jotka ovat innokkaita heittäytymään mukaan kirjoitushaasteeseen ja kehittämään luovuuttaan siinä sivussa.

Kampanjan sivut löytyvät osoitteesta http://nanowrimo.org/.

Sivuilla voi rekisteröityä mukaan haasteeseen, tai kirjoittaa voi aivan itsekseenkin.

Suomessa on oma Nanowrimo-ryhmä, jonka sivut löytyvät täältä:

http://nanowrimo.org/regions/europe-finland

Colourful garden lights

Nanowrimon ideana on kirjoittaa marraskuun aikana 50 000 sanan mittainen romaani.

Hommasta tulee hauskaa jos sen jakaa osiin ja ottaa henkilökohtaiseksi tavoitteeksi kirjoittaa 1667 sanaa joka ikinen marraskuun päivä (tämä tuottaa bonuksena 10 ”ylimääräistä” sanaa vaaditun 50 000 sanan lisäksi).

Haasteen tarkoituksena on yksinkertaisesti kirjoittaa vaadittu sanamäärä. Teksin sisällöstä, laadusta tai muista vaatimuksista ei puhuta mitään. Ne saa jokainen päättää vapaasti. Idea ei ole toistaa yhtä ja samaa sanaa 50 000 kertaa tai kopioida tekstiä jostain muualta, eikä kopioida omia vanhoja kirjoituksiaan, vaan tuottaa jotain uutta sillä nimenomaisella hetkellä, kirjoittaa luovaa tekstiä, joka kumpuaa omasta itsestä. Se voi tarinan sijasta olla vaikka päiväkohtaisia pohdintoja tai mitä tahansa omaa tekstiä, joka on lähtöisin omasta mielestä.

Idea perustuu siihen ongelmaan, että pidempää tarinaa kirjoittaessa tekstiä pysähtyy helposti tarkistamaan ja editoimaan loputtomasti (ainahan löytyy parannettavaa) tai iskee ns. kirjoitusblokki, joka estää omaa sisäistä kriitikkoa hyväksymästä tuotettua tekstiä, tai sitten ideat ja sanat vain kaikkoavat tavoittamattomiin eikä tarina kulje eteen päin.

Kun jokaiselle päivälle on asetettu tietyn sanamäärän minimikiintiö, tarinaa on ”pakko” kuljettaa eteen päin, jolloin sen on myös mahdollista valmistua.

Keep dreaming!

Itse käytän vuosittain toistuvaa mahdollisuutta siihen, että kirjoitan jotakin tarinaa mieli avoinna, sisäinen kriitikko lomalle vapautettuna ja katson mitä tulee. 🙂 Tietysti kirjoittaa voi mitä ja milloin haluaa, mutta marraskuusta on tullut minun henkilökohtainen kirjoituskuukauteni. Hyvää tekemistä yhdelle vuoden synkimmistä syyskuukausista, ainakin täällä pohjolassa.

Lisää tietoa Nanowrimosta: http://fi.wikipedia.org/wiki/NaNoWriMo

Ja tämä alla oleva linkki tuskin tarvitsee enempää selittelyitä, kaikki jotka pitävät kirjoittamisesta tai joille se on suorastaan elinehto, ymmärtävät kyllä miksi 😉

http://writeordie.com/

Mukavaa syyslomaa kaikille ja jos innostuitte Nanowrimosta, kynä käteen tai näppäimistö sauhuamaan!

-Vesta

Magical flying lanterns

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s