Kermatoffee


Kotitekoinen vaalea toffee.

20150504_210439

150 g voita (n. 1 3/4 dl voisulaa)
2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Vuoraa pienehkö peltivuoka (esim. leipävuoka) leivinpaperilla. Sekoita toffeen ainekset keskenään kattilassa ja kuumenna kohtalaisella lämmöllä n. 15 min. koko ajan rauhallisesti sekoitellen ettei toffee pala pohjaan. Valmis toffee on kiiltävähköä ja muodostaa sitkeän massan, joka irtoaa sekoittaessa kattilan reunoilta ja pohjasta. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt toffee palasiksi.

* Tummaa toffeeta saat lisäämällä ainesten joukkoon ennen kuumennusta 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. vanHouten) ja halutessasi 2 palaa tummaa suklaata.

* Kahvitoffeeta saat korvaamalla kerman 2-3 rkl vahvaa kahvia ja 1,5 dl kermaa, sekä lisäämällä ainesten joukkoon ennen kuumennusta 2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. vanHouten) ja halutessasi 2 palaa tummaa suklaata. Kuumenna pari minuuttia kauemmin, jotta seos sakenee tarpeeksi.

* Vaihtelua toffeisiin saat lisäämällä seoksen joukkoon yhtä tai useampaa seuraavista:
– 1-2 rkl tummaa kaakaota
– 2-4 rkl tavallista kaakaota
– 2 palaa tummaa suklaata
– 2 palaa valkosuklaata
– 2-3 rkl vahvaa kahvia (jolloin laita kermaa vain 1,5 dl)
– 2-3 rkl appelsiinituoremehua (jolloin laita kermaa vain 1,5 dl, lisää mehu vasta kuumennuksen loppuvaiheessa)
– 1 dl pähkinärouhetta
– 1 dl rusinoita
– 1 rkl kookoshiutaleita
– muutama tippa piparminttuöljyä tai minttuesanssia
– muutama tippa rommiesanssia

* Kovempaa toffeeta – kuten Daim:ssa – saat keittämällä toffeeta 20-25 minuuttia hieman korkeammalla lämmöllä niin että toffeemassa kuplii rauhallisesti. Muista sekoittaa koko ajan ja varo kuumentamasta seosta liian kuumaksi, jotta toffee ei pala pohjaan!

* Halutessasi terveellisempää toffeeta, vähennä rasvan, sokerin ja siirapin määrää ja lisää mukaan hieman vehnäjauhoa seuraavasti: 4 rkl vehnäjauhoa, 100 g voita, 1,5 dl sokeria ja 1 dl siirappia. Lisää edellisten ainesten lisäksi kerma, vaniljasokeri ja suola ohjeen mukaisesti. Lisäämällä 1 dl pähkinärouhetta tai rusinoita, saat vielä terveellisemmän version toffeesta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kermatoffee

  1. Paluuviite: Vestan suklainen unelmakakku | Domestic₪Goddezz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s