Vestan suklainen unelmakakku


”Parempaa kuin mikään” -suklaakakku. Ohje on saanut innoituksensa amerikkalaisesta Devil’s food cake -ohjeesta. Mm. Nigella Lawson on leiponut tästä kakusta oman versionsa.

20150504_210454(0)

Kakku:

Vestan paras suklaakakku, ks. ohje täältä (https://domesticgoddezz.wordpress.com/2015/05/24/vestan-suklaakakku/)

Täyte ja kuorrute:

3,5 dl karamellikastiketta (tai kinuskikastiketta), ks. ohje täältä (https://domesticgoddezz.wordpress.com/2015/05/22/karamellikastike/)

4 dl makeaa maitotiivistettä (nestemäistä), ks. ohje täältä (https://domesticgoddezz.wordpress.com/2015/05/02/makeutettu-maitotiiviste-home-made-condensed-milk/)

2,5 dl Flora vispiä (tai 2-2,5 dl vispi- tai kuohukermaa)
1 tl sokeria
1 tl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta (tai 0,5 tl vaniljasokeria)

75 g tummaa suklaata palasina (tai 1 dl suklaahippuja)

1 dl toffeepalasia (tai toffeehippuja), ks. ohje täältä (https://domesticgoddezz.wordpress.com/2015/05/23/kermatoffee/)

Jos käytät itsetehtyä karamellikastiketta, makeaa maitotiivistettä ja toffeeta, valmista ne, jäähdytä ja jätä jääkaappiin odottamaan.

Valmista kakku ohjeen mukaan.

Jos leivot kakut kahta pienempää vuokaa käyttäen, pinoa kakut täyttö- ja koristeluvaiheessa päällekkäin. Jos leivot kakun yhteen isoon vuokaan, halkaise se vaakasuunnassa kahtia ennen täyttämistä, ja pinoa kakkulevyt täytteineen päällekkäin.

Kakun kokoaminen ja koristelu:

Tee haarukalla reikiä joka puolelle kuumien kakkujen (tai kakkulevyjen) pintaa. Levitä 1/3 karamellikastikkeesta ja sen jälkeen 1/3 makeasta maitotiivisteestä tasaisesti toisen kakun pinnalle. Nosta kostuttamaton kakku kostutetun kakun päälle, ja levitä loput karamellikastikkeesta ja sitten loput makeasta maitotiivisteestä kakun päälle.

Jäähdytä kakkua hetken aikaa ja laita se 30 minuutiksi jääkaappiin.

Vatkaa kerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokerit ja vaniljakreemijauhe (tai vaniljasokeri). Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja leikkaa toffee pikku palasiksi. Levitä kermavaahto jäähtyneen kakun päälle ja ripottele päälle suklaa- ja toffeehippuja. Anna maustua jääkaapissa 1h ennen tarjoamista.

* Tämä kakku on tehty alusta loppuun asti itse. Jos haluat päästä helpommalla, hanki karamellikastike, makea maitotiiviste, toffee- ja suklaahiput (ja pursotekermavaahto) valmiina kaupasta.
* Karamellikastikkeen, makean maitotiivisteen ja toffeen voi tehdä myös edellisenä päivänä – tai vaikka muutamia päiviä etukäteen – ja säilöä jääkaapissa kunnes kakku valmistetaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vestan suklainen unelmakakku

  1. Paluuviite: Vestan paras suklaakakku | Domestic₪Goddezz

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s