Hillo-maapähkinävoi-jättikeksit


Nopeatekoiset, helpot keksit, jotka voi syödä sellaisenaan tai päällystää maapähkinävoilla ja haluamallansa hillolla.

12-15 keksiä

1 dl sokeria
4-4,5 dl jauhoja
225g voita
1 tl leivinjauhetta
3 tl vanHouten-kaakaota tai muuta suklaapitoista kaakaota (tai 5 tl tavallista kaakaota)
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Nypi pehmeä voi sokerin, jauhojen ja leivinjauheen sekaan.
Vatkaa kananmuna puuhaarukalla joukkoon ja vaivaa seos tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tiivis pötkö ja laita se leivinpaperin tai kelmun sisällä jääkaappiin viilentymään n. 1h ajaksi.

Laita uuni kuumenemaan 175°C asteeseen.
Jaa taikina 12-15 osaan ja pyörittele palat palloiksi, jotka litistät keksin muotoisiksi leivinpaperoidun uunipellin päällä.
Paista uunin alatasolla 14-17 minuuttia.

Tarjoile maapähkinävoin ja hillon kera.

tmp_7606-2016-08-21 17.51.39-1542621028

Meillä näistä tuli lasten suosikkeja kertaheitolla! Ja mikäs siinä, kun keksit ovat mukavan helppoja valmistaa. Kunhan lapset eivät nyt joka viikko näitä kinua koska keksit eivät runsaan sokerin ja rasvan ansiosta ole siitä aivan terveellisimmästä päästä.😀

Vinkki!

  • Jättämällä kaakaon, kanelin, vaniljasokerin ja kananmunan (sekä leivinjauheen) pois saat perinteisiä skotlantilaisia shortbread-keksejä. Niissä on usein 1 osa sokeria, 2 osaa voita ja 3 osaa jauhoja (painon mukaan mitattuna).

tmp_7606-2016-08-21 17.48.391629137147

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s