Kuka

Oppisopimuksella kodin hengettäreksi

Blogin kirjoittaja

  • Kuka?

    Vesta:
  • Vaimo. Äiti. Nainen. Kodin hengetär?
  • Mitä?

    Mitä tapahtuu kun nykyaikainen uranainen siirtyy täysipäiväiseksi kotiäidiksi äitiyslomalle? Koti ja perhe. Vauvoja ja vauvan odotusta. Ruoanlaittoa ja reseptejä. Käsitöitä ja neulontaa innolla mutta ei ehkä vielä niin taidolla. Taloudenhoitoa samoin edellytyksin. Vaimon, äidin ja naisen roolien yhteensovittamista. Kodin hengettäreksi kasvamista. Tarvitaan selvästi supernaisen voimat haasteen selvittämiseksi kunnialla.
  • Kenelle ja miksi?

    Pitkälti todellisuuteen perustuva mutta osin leikkimielinen lapsiperheen arkeen keskittyvä blogi, joka on suunnattu kaikille omapäisille naisille, joiden pyrkimyksenä on kehkeytyä kodin hengettäriksi, Super-tyttöystäviksi, Tosinaisiksi, Wisteria Lanen Täydellisiksi Naisiksi, Martha Stewart -tyyppisiksi kodin valtiattariksi, Anthea Turnermaisiksi Täydellisiksi Kotirouviksi, martta-ideologian mukaisiksi teräsmuoreiksi ja ”arjen sankareiksi”. Ja tänä modernina nykyaikana ja kaikista ahdistavista stereotypioista vapautuneena: miksei myös miehillekin. Koska bloggaus on niin KIVAA.

Historiallinen hahmo

Kuka oli Vesta?

Jos olet tutustunut antiikin Rooman jumaltarustoihin, olet varmaankin kuullut Vestasta. Hän kuuluu antiikin Rooman jumalattariin. Historiatietojen mukaan hän oli yksi keskeisimmistä mutta myös rakastetuimmista jumalattarista, jolla oli Roomassa erittäin vahva asema.

Vesta oli kodin ja perheen suojelija, kotilieden jumalatar. Uskomusten mukaan Vesta eli kodeissa lähellä ihmisen sydäntä, ja tarjosi ruokaa ja juomaa joka aterialla. Vestan kunniaksi ei pystytetty patsaita, vaan häntä palvottiin kodeissa tulisijan äärellä, pitämällä kotilieden tulta yllä ympäri vuorokauden. Tämä ei ollut niihin aikoihin kovin helppo tehtävä.

Rooman keisari kunnioitti Vestaa niin paljon että rakennutti hänelle Vestan temppelin, Vestalian, joka sijaitsee Forum Romanumilla. Temppelissä poltettiin pyhää tulta, jota kuusi Vestan neitsyttä, vestaalia, vartioivat. Tulta pidettiin valtion symbolina, eikä se saanut päästä milloinkaan sammumaan, tai se merkitsi huonoa onnea ja kadotusta. Vain kerran vuodessa tuli sammutettiin ja sytytettiin uudestaan. Tämä tapahtui vestaalijuhlassa, joka oli joka maaliskuun alussa järjestettävä seremonia.

Lisää Vestasta, Vestan temppelistä ja Vestan neitsyistä mm. seuraavien linkkien takana:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vesta_(mythology) (englanniksi)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesta (suomeksi)

http://www.peda.net/veraja/kuopio/klaslukio/oppiaineet/tietotekniikka/kurssit/at02/soili/roomalaiset/vesta (suomeksi)

http://www.pantheon.org/articles/v/vesta.html (englanniksi)

http://www.britannica.com/eb/article-9075180/Vesta (englanniksi)

http://www.astrologicallyspeaking.com/vesta2.htm (suomeksi)

http://goddess.astrology.com/vesta/index.html (englanniksi)

2 kommenttia artikkeliin ”Kuka

  1. Hi,
    my name is emelie and Im working as an intern at a PR-bureau in Stockholm, AWB.

    Were gonna have an event with Karamellkungen in Finland, and would like to send you an invitation to the event. Were sending out invitations to media and bloggs about parenting, family, lifestyle.

    Do you have an e-mail adress?

    Best/Emelie

    Tykkää

  2. Paluuviite: Miksi blogata? « Domestic₪Goddezz

Jätä kommentti