Mitä

Kodin hengettären käsikirja

Aakkostettu aihealueiden kuvaus:

Aikuisten osasto

Kuulostaa pahemmalta kuin mitä todellisuudessa on. Aiheena kirjat, kaikki mitä aikuinen voi lukea, siis kaikki paitsi lapsille ja lapsenmielisille tarkoitetut opukset. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Antiikin Rooman Vesta – kodin hengetär ۩

Tietoa blogin kirjoittajan nimimerkin innoittajasta, Vestasta, joka oli yksi antiikin Rooman jumalattarista: kodin ja tulisijan palvottu hengetär, jolle rakennettiin Roomaan oma temppeli, jossa Vestan neitsyet pitivät yllä hänen kunniakseen kotilieden liekkiä symboloivaa tulta. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria, sillä en keksinyt parempaakaan paikkaa tälle; sopii mielestäni tiiviiksi tietopaketiksi hyllylle muiden kirjojen joukkoon.

Globaalit kysymykset

Kuulostaa hienommalta (ja kuivemmalta) kuin on. Kaikenlaista asiaa maailmanlaajuisista ja meitä kaikkia koskettavista jutuista aikalailla populääritieteen muodossa. 😉 YNNÄ MUUTA ∆ -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Joulumuorin muistikirja

Perinteinen joulu ruokineen, valmisteluineen ja tapoineen. Lue kun on joulun aika, kun kaipaat jouluisia ideoita tai haluat virittäytyä joulutunnelmaan. KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

KODIN HENGETÄR

Kaikki taloudenhoitoon liittyvät jutut ja pohdinnat.

Koululaiselle

Kaikenlaiset koululaisen elämään liittyvät jutut, hauskuutukset ja kommervenkit!

Lasten suusta

Lasten kertomaa ja sanomaa, ÄITI-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

La Ville aux Dames

Kaupunki sijaitsee Ranskassa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän aihealueen kanssa; nimi on suomennettuna Naisten kaupunki ja nimen todellista alkuperää tai siihen kätkeytyviä merkityksiä en tunne; blogissa tämä alue käsittelee naiseuteen liittyviä asioita ja sisältää niin kutsuttuun Omaan Aikaan liittyviä juttuja, oli kyse sitten harrastuksista tai muista vauvaan ja taloudenhoitoon liittymättömistä pohdinnoista. NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Lankakori ۞

Neulokseni, toivon mukaan jatkossa kuvien kera; olen tällä saralla vielä todellinen noviisi, mutta se ei tahtia haittaa, tosin viime aikoina kudelmat ja virkkausväkräykset ovat jääneet vähemmälle huomiolle muiden asioiden viedessä mukavan osan päivästä; sijoitin rahani jokin aika sitten käytettyyn, tosin perushuollettuun ja siten takuun omaavaan, Husqvarnan ompelukoneeseen, jota aion hyöydyntää lähitulevaisuudessa enemmänkin, myös siitä puolesta mahdollisesti juttua tänne. NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Lasten lorukirja ♪

Perinteisiä, uusia, opittuja, kuultuja ja arjen pyörteissä keksittyjä riimejä, runoja, loruja, tuutulauluja ja lasten musiikkikappaleita. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Lasten osasto

Kaikki mitä vauva, lapsi ja lapsenmielinen voi lukea. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Masun kasvatus 🙂

Kuten nimikin jo kertoo, mahan ympäryksen koon suurentamisesta on kyse, ja kokoa kasvatellaan masuasukin avulla, siis raskauden muodossa. ÄITI-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Miehet ovat Marsista

Kuinka ymmärrät miestäsi ja elät miehen kanssa, tai teet siitä edes siedettävää. 😉 Saahan sitä vitsailla, mutta totuus on että miehet taitavat olla tämän maailman yksi ihanimmista ja hankalimmista asioista. Joten täällä kaikki miehistä, mutta naisen näkökulmasta. Siis täyttä totuutta tai silkkaa hömppää, päätä itse! VAIMO-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

M.U.O.T.I. Kuinka olla chic

Kaikki muotiin, pukeutumiseen, meikkeihin, hiuksiin ja ulkonäköön liittyvät härpätykset. NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

NAINEN

Koska olen nainen, syntyy väistämättä havaintoja ja mietiskelyä aiheeseen liittyen. Tässä blogissa tämän aihealueen tekstit kuuluvat yleensä luokkaan ”oma aika”, perheellinen kun olen. Kaikki naiseuteen liittyvät jutut ja pohdinnat.

Naisen rooli suhteessa

Miten löytää oma paikkansa suhteessa ja yhteisessä elämässä? Kuinka elää yhdessä toisen kanssa ja olla samalla itsenäinen yksilö, toteuttaa itseään ja omia unelmiaan? Mitä annettavaa meillä naisilla on suhteen toiselle osapuolelle ja miten hänen roolinsa linkittyy meihin? Menipäs syvällisteoreettiseksi selostukseksi. Joka tapauksessa VAIMO-kategorian alle sijoittuva alakategoria, lue itse.

Naperot ♥

Tämä kategoria käsittelee neljää veikeän vilkasta punaposkea.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, natiaisesta ja pörriäisestä aina neiti ”Öhään”, Pikku-Myyn, nappulan, mukelon, velli-Ellin, Ellaellan, nöppiäisen, Empun, Emmin, esikon, elohopean, pikku-murun, tiitiäisen, bybyn, Embon, Elsan, Emmiksen, vauveliinin ja mimmin kautta Emilia Ella Emppuliiniin, ja täältä löytyvät kaikki häneen vähänkään liittyvät jutut!

Joukkoon on liittynyt ”Pikkukakkonen”, siis neiti ”Ölää”, vauveli, tuttiaddikti, tähtisilmä, mukelo, pellavapää, blondi, pikkuankka, hymynaama, tuttimaakari, pikku-blondiini, sinisilmä, elovena, kultakutri, pikkupanda, Nanna, Anna-manna, Ansku-bansku, Annannaa, Ansba, Ansku, Annukka, Anastasia alias Anna Ana Mannanen.

Perheeseen on tullut uusi lisäys pienen pojanviikarin muodossa. Pikkumies, boitsu, Roberto, minimies, mister ”Ölä-öhää”, herra vauva, Roo, Ronsu, Robin Hood, R. Elmo, Elmoumou, El-ou-nou, Eno Elmeri, boitsuliini, Rokki, Robson, Rocky, Repe, Repeliini, Mr. Reppuli, Mr. MacLane, Roxy, Pikku-Ruu, Roi, Ärrä, nassikka, pikku-pärisijä, Jukolan Jussi, juniori, viikinki, vauvva, menninkäinen, peikkopoika, Ruusperi, Roope Rollo Reppuli.

Perheen kuopus on ”Tiitu”, vauveli, muru, sisupussi, tyttis, pampula, pupuliini, höpöliini, neiti sievä, söpöliini, Eeerinnrinn, tiituli, Tinttamari, Erska, Eppu, ölä-öhä, näänää, pullaposki, mamin mussukka, mamitsun mussukka, mamselli ”Läälää” (meidän kaikki vauvat on ölisseet aluksi samantapaisin sanoin), Edi, elikkä Erin Tiitu Tiituliini.

Nelilapsisen perheen arjessa riittää touhua! Suloisia, luovia ja kekseliäitä vekkuleita, kolme pientä naisenalkua ja pikku pojanviikari. Tämä kissankulman kauhu, napero-nelikko eli Remonttiryhmä kasvaa ikävuosia kohisten ja pitää huolen siitä että vauhtia ei tästä perheestä puutu! ÄITI-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Perinteet kunniaan

Tapahistoriaa. Etikettitietoutta. KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Punaviinikellari

Viinin nautiskelua, arvosteluja ja viinitietoutta. Keskittyy lähinnä punaviineihin, mutta myös valko- ja roséviinit saavat osansa, muita kuohuvia, oluita ja siidereitä sekä vahvempia jaloviinaksia unohtamatta. KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Pöytälaatikko(runous)

Pöytälaatikkorunous ja -kirjallisuus ovat kaiketi kaikille tuttuja käsitteitä, siitä nimi; kirjoittaminen on itselle sydäntä lähellä oleva asia, ja lähes hengissä – tai ainakin järjissä – pysymisen perusedellytys; tästä laatikosta löytyy kaikenlaisia kirjoittamiseen, tekstin tuottamiseen ja muuhun luovaan ilmaisuun liittyviä linkkejä. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Reseptivihko ®

Moninaisten kulinaristististen kokeilujeni tuloksena valikoituneita parhaita suosikkireseptejä kaiken kattavan kokkauksen sekä suolaisen ja makean leivonnan saralta, jälkkäriosastoa unohtamatta. 😛 KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria. Huom! Kokkaukset – parhaat ruokaohjeet -sivu sisältää ruokaohjehakemiston, johon olen koonnut kaikki reseptivihkossa esitellyt kokkaukset käteväksi linkkiluetteloksi, jonka kautta reseptejä on helpompi selata; Parhaisiin ruokaohjeisiin pääset blogisivun ylälaidassa näkyvän Kokkaukset-linkin kautta.

Sex and the city

Olihan tämä kategoria pakko saada tänne mukaan! Sarjan fanina tein ihan oman kategorian aiheelle, jos vaikka tulee turistua aiheesta enemmänkin. Ja se kuuluisa ”shoe box” muuten kuuluu onneksi nykyään dvd-kokoelmaan. 🙂 NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Siivous elämäntapana

Eli miten mahduttaa siivoaminen sulavasti osaksi muuta arkea? Tietoa siivousta nopeuttavista ja helpottavista käytännöistä ja välineistä, hyviksi havaituista siivousrutiineista ja sisustusvalinnoista, jotka helpottavat siivousta ja kodin siistinä pysymistä. KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Taiteellinen vapaus

Eräässä blogissa näin hauskoja värikollaaseja ajankohtaisista ja blogin kirjoittajaa sillä hetkellä kiinnostavista aiheista. Itse kokeilin samaa ideaa omassa blogissani. Homma toimii niin, että päätän ensin jonkin mieltä sillä hetkellä inspiroivan värin ja etsin sitten netistä sen sävyisiä kuvia kiinnostavista aiheista. Tässä kategoriassa ovat nähtävillä tämän bloggaajan värikollaasit. Piristävät mielestäni hauskasti blogia ja kertovat samalla jotain tekijästään. En sitten tiedä onko hyvä vai huono juttu… 😀 NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Taloudenhoidon lyhyempi oppimäärä $

Nimi taitaa kertoa kaiken, niin kirjoittajasta kuin aihealueestakin; pidempään oppimäärään päästään kun siivouksen, kodinhoidon ja emännöinnin perustason toimet ovat täydellisesti hallussa ja työ laulellen sujuu kuin vettä vaan… (on muuten onneksi alkanut sujua jo melkoisen upeasti, sanoisin!) KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Terveys

Terveys, liikunta, ruokavalio ja hyvinvointi kiinnostavat minua aiheina. Ihmisen omaksi parhaaksi niiden olisi hyvä kiinnostaa ihan jokaista. YNNÄ MUUTA ∆ -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Tietokirjat

Lukemiani tietokirjoja ja muita tietoteoksia, joita haluan nostaa erinomaisuutensa tai kiinnostavuutensa vuoksi esiin ja suositella myös muille luettavaksi. VESTAN KIRJAKAAPPI -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Tietokoneiden ihmeellinen maailma

Tai useinkaan ei niin kovin ihmeellinen, mutta monesti kommervenkkejä ja päänvaivaa aiheuttava asia kuitenkin. Nykyään tietokoneet, tietoverkot ja sähköiset tietojärjestelmät koskettavat jokaisen elämää. Käytämme erilaisia koneita ja laitteita, meistä tallennetaan tietoja eri järjestelmiin, käytämme internetiä ja erilaisia verkkopalveluita. Vaikutamme maailmaan sähköisten verkostojen kautta, ja maailma vaikuttaa niiden kautta meihin. Tietoteknisten kysymysten kanssa joutuu – tai pääsee – pakostakin tekemisiin ihan arkipäivän kiemuroissa. YNNÄ MUUTA ∆ -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Tietotaulukot

Taloudenhoitoon ja ruoanlaittoon liittyvät tietotaulukot ja mittamuunnokset. KODIN HENGETÄR -kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Treenipäiväkirja

Porkkana päivässä pitää lääkärin loitolla, sanotaan, ja vähintään 30 minuuttia reipasta liikuntaa vähintään kolme kertaa viikossa pitää kuntoa yllä. Lisäisin tuohon että päivittäinen ulkoilu tekee terää ja porkkanat voi vaihtaa myös toisiin vihanneksiin ja syödä niitä vähän reippaamminkin. =) Nykytilanne: kuntosalikortti on auttamatta vanhentunut ja sali, jolle se kelpasi on muuton seurauksena turhan kaukana; onneksi kodin- ja vauvanhoito käy treenistä, samoin päivittäin tekemäni 1-2 tunnin kävelyt ulkona harjumaastossa vaunujen kanssa. Tavoite: ottaa pilatesharjoitukset takaisin viikko-ohjelmaan ja lyhyt aamujooga päiväohjelmaan; aerobicata vuoden tauon jälkeen ensin ehkä kerran viikossa ja nostaa jumppamäärä takaisin muutamaan kertaan viikossa; myöhemmin olisi ihanaa aloittaa jokin uusi harrastus, esim. tanssisalilla, ratsastuksen jatkaminenkin houkuttelee, varsinkin kun tässä lähimaastossa taitaa sijaita useampikin hevostalli. Näistä lisää tässä osiossa. NAINEN-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Täydellisen vaimon opaskirja ♀

Kukapa ei haluaisi olla täydellinen vaimo! Tai toisaalta tässä modernissa maailmassa: kuka haluaisi pyrkiä tuollaiseen melkeinpä vanhanaikaisen naurettavaan päämäärään! No joka tapauksessa, nimestä voi jo päätellä mistä tässä on kyse. Pyrkimys kohti täydellisempää vaimona olemista ei mielestäni nykyaikanakaan ole vanhanaikaista – vaikka paljon kohistaan edelleen naisten tasavertaisuudesta, oikeuksista ja kodin- ja lastenhoidon vastuiden jakamisesta tasapuolisesti kummallekin puolisolle, joista olen kyllä hyvin pitkälle samaa mieltä – mutta ”vaimoutta” voi mielestäni toteuttaa myös modernilla tavalla, ”hukkaamatta” silti itseään tässä prosessissa, olemalla itsenäinen ja tasavertainen kumppani miehelleen. Jotkut perinteisemmistäkään arvoista eivät aina ole mielestäni pahitteeksi. Miksipä en ilahduttaisi miestäni joskus siivoamalla, kokkaamalla ja hoitamalla vauvaa hieman yli ”oman osuuteni”, ihan vain siksi että haluan ilahduttaa häntä? VAIMO-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

YNNÄ MUUTA ∆

Warning; näissä jutuissa ei ole päätä eikä häntää, tai sitten löytyy kummatkin ja kirjoitelma on täyttä asiaa, mutta ei varsinaisesti liity blogin pääaiheisiin.

VAIMO

Kaikki vaimona olemisen peruskulmakivet. Ja niitä on paljon, samoin niitä kulmia. 😉 Mutta niinhän sitä sanotaan, että elämä toisen kanssa pikkuhiljaa hioo ja kehittää ihmistä kohti parempaa minää.

VESTAN KIRJAKAAPPI

Rakastan kirjoja, joten tämä aihealue oli ohittamaton valinta blogikategorioita luodessa. Kirjalliset tutkimusmatkani, siis teoksia, joita suosittelen muillekin luettavaksi; sisältää niin kertomakirjallisuutta kuin tietokirjallisuutta ja lastenkirjallisuuttakin, aina dekkareista naisten romaaneihin, vauvaoppaista luonnontieteisiin sekä satu- ja kuvakirja, loru- ja runoteoksista lasten klassikkotarinoihin. Ilman kirjoja en tule toimeen! Kaikki kirjallisuuteen liittyvä on täällä, ja sitähän löytyy.

Vaipparalli eli lastenhoitoa ۝

Kaikki lastenhoidosta ja vähän päällekin, tietysti omasta näkövinkkelistä katsottuna; mitä on olla 24/7 vauvan kanssa, miltä se tuntuu, tuoksuu (välillä haisee) ja kuulostaa! ÄITI-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

Vanhemmuuden roolimekossa

Miltä tuntuu kun ihmisestä tulee äiti, kun on yhtä aikaa kolmessa roolissa: sekä nainen, vaimo että äiti. Mitä ajatuksia vanhemmuus synnyttää, millaista arki lapsen kanssa on ja mitä haasteita se tuo eteen. ÄITI-kategorian alle sijoittuva alakategoria.

ÄITI

Kaikki äitiyteen liittyvät jutut ja pohdinnat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s