Neuvola-tilitys, osa 2


Eilisessä jutussa ”Helvettiin koko neuvolajärjestelmä”, https://domesticgoddezz.wordpress.com/2009/02/21/helvettiin-koko-neuvolajarjestelma/, ruodin oman neuvolamme kiireisyyttä, toimimattomuutta ja tuen vähäisyyttä.

Tänään – mielen hieman rauhoituttua, sentään jonkin verran nukkuneena ja siten pienemmällä univelalla varustettuna – tuli mieleen pari juttua, jotka haluan vielä kirjoittaa aiheesta.

Tytön iltaitkut voivat tosiaan liittyä kapinointiin (niin kuin nimimerkki iskä jutun kommenteissa mainitsi). Tyttö on niin päättäväinen että itkee varmaan siksi niin kauan kunnes ”ruuti loppuu” ja uni tulee. Tai ehkä eroahdistus illalla vaivaa, vaikka päivällä en ole sellaista huomannut. Aikaisemmin oli lyhyt vaihe että tytölle saattoi tulla hätä jos lähti toiseen huoneeseen käymään, mutta se meni ohi. Tyttö ei myöskään vierasta ihmisiä.

Eilisiltaisen tilityksen kärkevyyteen taisi vaikuttaa oma väsymys. Tyttö oli itkeskellyt pinnasängyssä hyvän aikaa ennen kuin vihdoin nukahti. Eilisilta ja yö olivat normaalia paljon pahemmat, ja syykin selvisi yön mittaan: tytöllä on ensimmäinen flunssa! Yöllä alkoi nenä vuotaa ja tyttö köhi ja heräili siihen. Ei ihme jos huono olo itkettää.

Toisaalta, tulipahan tuon repaleisen illan seurauksena jäsennettyä mikä itseä harmittaa. En ollut aikaisemmin tajunnut kuinka paljon neuvolan toimimaton systeemi itseäni on painanut. Juttelin vielä miehen kanssa neuvolasta, ja hänen mielestään vika on meidän terveydenhoitajassa. Käytiin vauvan kanssa ensin muutama kerta th:lla, joka oli seurannut raskauttani, ja josta tykättiin paljon, ja siirryttiin sitten tämän nykyisen asiakkaaksi. Ehkä th:n vaihtaminen toiseen voisi olla yksi ratkaisu, jos meidän välinen asiakassuhde ei toimi. Olisi kyllä ensimmäinen kerta, yleensä kun tunnun tulevan kaikkien ihmisten kanssa hyvin toimeen. Sitä alkaa jopa ajatella että onko vika jotenkin itsessä. Mutta jospa syy onkin th:ssa…

Toivotaan että neuvolan ongelmat ovat vain paikallisia, ja ettei missään muualla jouduta kärsimään tällaisesta. Parannusta asiaan on kuitenkin saatava, joten pitänee ottaa asia puheeksi neuvolassa ja uskaltaa sanoa miltä itsestä tuntuu, vaikka koenkin vaikeaksi kertoa etten ole tyytyväinen th:n työpanokseen ja että kaipaisin enemmän tukea ja ohjeita.

Voisin kurkata Helistimen (http://www.helistin.fi/keskustelut/) ja Kaksplussan (http://kaksplus.fi/keskustelu/) sivuilla olevia keskustelufoorumeita. Sieltä voisi löytyä juttua aiheesta. Tai voisihan sitä aloittaa itsekin uuden ”topicin” asiasta.

Jo hieman rauhoittunut,

-Vesta

Yksi kommentti artikkeliin ”Neuvola-tilitys, osa 2

  1. Paluuviite: Helvettiin koko neuvolajärjestelmä! « Domestic₪Goddezz

Jätä kommentti